De 3e dag in Paramaribo
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
17 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo
De 3e dag
Vandaag zijn we alle 3 een dagje vrij. We dachten even wat kunnen uit te slapen maar om 06:00 uur vanochtend hoorden we hele harde schoten. Ik schrok me rot en was gelijk wakker. Ik dacht dat er iemand met een geweer aan het schieten was ofzo. En na een paar keer was het over. Ik kon niet meer verder slapen en ben eruit gegaan. Ik ging even een paar dingetjes doen en even later kwamen Inge en Cynthia er ook al uit. ze schrokken ook al van die schoten. We snapten er niks van. Ik ben gaan douchen en daarna heb ik ven een broodje gegeten. Verder hebben we even rustig aan gedaan en even dingetjes voor ons zelf gedaan. We konden niet weg want er was een dikke plens bui. En we hebben nog een spelletje Uno gedaan buiten onder ons afdakje. Even later kwam Marisca er aan met haar man, ze brachten ons nog een hangmat omdat we met z’n 3en zijn en er hengen maar 2 hangmatten. En Marisca zij dat die schoten vuurwerk was en dat we dat wel vaker zullen gaan horen want dan is er bijvoorbeeld iemand jarig. En vuurwerk is dan een traditie hier in Suriname. Je mag hier ook het hele jaar door vuurwerk afsteken.
Rond 1uur was het weer helemaal droog en scheen de zon weer lekker. We moesteen nog een paar boodschapjes hebben dus zijn we even op de fiets naar de stad gegaan. We waren bij een hele mooie grote supermarkt waar ook kraampjes stonden. Toen we de fiets wilden neer zetten kwam er een jongen naar ons toe en hij zij dat je moet betalen als je de fiets neer wilt zetten maar dat waren wij niet van plan. Ik geloofde de jongen niet toen Cynthia en Inge de fietsen weer weg wilden halen ben ik naar een vrouw gelopen of je echt moet betalen. De vrouw zij dat we dat helemaal niet hoeven te doen maar dat die jongens zo geld willen verdienen. Dus ik liep weer naar Cynthia en Inge en toen hebben we de fietsen er gewoon neer gezet. Ze hadden echt van allerlei spullen in de winkel, en het was er super groot. Het was wel even gezellig om te winkelen daar maar ik voelde me er niet zo prettig. Het lijkt wel of ze nog nooit een blanke hebben gezien daar. Maarja… dat went vast wel. Toen we weer thuis waren, hebben we eerst even wat gedronken met z’n 3en en daarna gingen Inge en ik in de hangmat liggen. Heerlijk om zo even te liggen, dan heb je echt een vakantie gevoel. Rond een uur of 6 gingen we in de tuin zitten met onze laptops. Ik kon eerst niet veel beginnen omdat mijn internet het niet deed maar ik had goed naar de computer nerd geluisterd haha dus na een poosje kon ik er gelukkig wel op en toen was mijn lieverd nog op skype :) daar heb ik nog een poos mee gekletst, vond ik ook erg leuk. En ineens was het al half 8. dus toen moesten we maar even wat gaan eten. We hadden nog erg vel nasi en bami over dus dat hadden we even in de magnetron gedaan. Alle 3 hadden we nog wel zin om ergens heen te gaan om ergens wat te gaan drinken. We hadden hele leuke verhalen gehoord van mensen die het vat erg gezellig vonden en daar komen ook vaak wat meer Nederlanders. Dus we besloten om daar heen te gaan. Toen we ons hadden gedoucht en aangekleed belden we de tourtonnetaxi, we hoorden van mensen dat die veilig was want we waren wel gewaarschuwd dat we niet in alle taxi’s moeten stappen. nog geen minuut of de taxi stond er al dus wij snel snel… toen we daar kwamen zag het er heel gezellig uit en idd wat meer Nederlanders. Hier voelden we ons ook meer op ons gemak. En er speelde ook nog een leuk bandje. Echt grappig die Surinaamse muziek. En er kwamen echt hele mooie grote luxe auto’s langs. Ja ja.. die Surinamers hier rijden in luxe wagens, dat had ik hier echt niet verwacht. Toen we weer terug wilden gaan hoefden we geen taxi te bellen want die stonden altijd al voor de discotheken en kroegjes enzo. Maar je moet er wel goed opletten dat je wel een goeie taxi hebt, met wel een bordje van taxi er op. het werkt hier echt allemaal anders dan in Nederland. Ze hebben vaak geen vast bedrag hier. We zagen een taxi dat niet kon missen, het was een luxe auto met taxi er op en hij bracht ons weer veilig naar de Tourtonnelaan. Toen we thuis waren, waren we alle 3 helemaal nog niet moe. We hebben nog een hele poos Uno gespeeld in de tuin. Dat was ook erg grappig. En na een poosje gingen we wel slapen want de volgende ochtend zou Marisca met ons nog een keer naar het Lotjeshuis rijden zodat we het maandag in 1 keer vinden.
Nog heel erg bedankt voor de reacties van jullie :) vind ik erg leuk!!!
17 Augustus 2008 - 11:44
Marjan(vijverhof):
hey meissie,
ik vind het erg leuk om je dagboek te lezen.
en ik wens je veel sterkte morgen met je eerste stage dag.
groetjes..marjan