Een leuke vrije dag
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
11 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Vandaag was ik heerlijk een dagje vrij. Ik heb dus eerst even uit kunnen slapen al was ik weer vroeg wakker. Ik wou vandaag veel aan mijn stage opdrachten gaan doen, dus ben ik er gelijk uit gegaan. Eerst heb ik even lekker gedoucht, aangekleed en een broodje gegeten. En rond 9uur ben ik gelijk aan mijn huiswerk gegaan. ik ben erg opgeschoten. Ik zat in de tuin en er kwamen nog wat mensen langs die even aan het kletsen waren en nieuwsgierig waren vaarvoor ik aan het leren ben enz. dat was af en toe ook wel even leuk.
Rond 1 uur had ik genoeg van mijn school opdrachten, dus wou ik een stukje gaan fietsen. Toen ik net weg wou rijden kwam er toch een dikke plensbui aan! daar het ik even op gewacht, die duren hier toch maar 10 minuten. De zon scheen na de plensbui weer mooi en toen ben ik gaan fietsen.
Ik heb hele leuke dingen gezien, dus af en toe even wat foto’s gemaakt haha. ik moest wel even oppassen dat ik nog wist waar ik langs was gefietst, want ik heb een richtingsgevoel van niks haha. maar ik hou wel van nieuwe dingen ontdekken dus ik ben gewoon gaan fietsen en het kwam allemaal goed. De mensen zijn alleen soms erg irritant met dat geroep, maar dat doen ze bij alle blanke Nederlanders en vrouwen.
Na een uurtje was ik weer thuis en ben ik even in de hangmat gaan liggen. nog geen 10 min later belde Raje en Eefje. Het zijn 2 studenten uit Nederland en ze hadden me gevonden op mijn site. Ik kende ze nog niet maar we zouden nog een keer wat gaan drinken met elkaar. Ze zaten bij het vat wat te drinken en ze vroegen of ik ook zin om te komen. Dat leek me erg leuk, leerde ik nog meer mensen kennen.
Ik zag ze direct al zitten en ze waren heel aardig en ook erg spontaan. We hebben een poos gekletst en om half 5 belde Inge dat ze de fietsen gingen verlengen. Het was 5 minuten lopen vanaf het vat dus daar zijn Raje, Eefje en ik even naar toe gelopen. En het verlengen was zo geregeld. De palmentuin was er tegenover en Raje en Eefje hadden wel zin om er even heen te gaan. Inge en Cynthia zijn weer naar huis gegaan. Ik ben Met Raje en Eefje door de palmentuin gelopen en daarna zijn we nog even richting de stad gelopen. Rond 6uur zou er ergens Salsa les zijn vertelde Eefje. Daar zijn we toen even wat gaan drinken en we hebben naar de Salsa les gekeken. Echt erg leuk om te zien, wij zaten er al aan te denken om ook op salsa les te gaan. Echt heel erg veel Nederlandse mensen waren er.
Rond 20:00 kregen we wel een beetje trek en zijn we weer naar het vat gelopen en we hebben daar even wat gegeten en gedronken. Er speelde ook een leuk bandje. Ze speelden echt heel relaxt en ze kunnen goed muziek maken vind ik.
Raje en Eefje waren nog even met mij mee gelopen naar mijn huis omdat het niet veilig zou zijn als ik alleen zou gaan fietsen, dat was erg aardig van hun. toen we er waren, sliepen Inge en Cynthia, dus we moesten erg stil zijn. Ik kon ze heel stilletjes even een rondleiding geven en we hebben nog even wat gedronken in de tuin. ze zeggen dat het echt een heel verschil is met hun huis en dat ik echt in de luxe zit hier. Eefje heeft namelijk alleen een heel klein kamertje voor zichzelf en geen internet, geen airco en alles ziet er veel ouder uit zij ze. en Raje heeft ook een klein kamertje en hij moet veel dingen zelf repareren. Dus ik mag hier niet klagen. maar iedereen is hier toch altijd buiten en we kunnen gelukkig van alles doen hier.
Om 23:00 hebben ze een taxi gebeld en gingen ze weer naar huis, we moeten er morgen namelijk weer vroeg uit voor stage.
10 September 2008 - 17:28
Roy:
Hoi Alex.
Wat weer een super verhaal. Zo te lezen ben je lekker bezig geweest.
Lekker he een dag vrij zijn. Hoe gaat het verder met jouw en Cynthia??
groetjes Roy