1e dag van het tripje op ston eiland
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
21 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Het is vandaag dus zo ver!! Eindelijk ga ik het binnenland zien waar veel mensen het over hebben. Ik hoor er verhalen over dat het echt super mooi is! Wij gaan naar Brownsberg. Het is niet zo heel ver het binnenland in. ik hoorde ook dat ik er geen malaria pillen hoef te slikken.
Om half 8 vanmorgen stond de taxi voor mijn deur. Lidwien zat al in de taxi, daarna hebben we Eefje en Anniek opgehaald. en toen zijn we door gereden naar het huis van Stephanie en Mathijs. Hanne kwam naar hun huis toe fietsen en toen waren we allemaal compleet.
Om 08:00 kwam er een waar we het binnenland mee in gingen. We hadden er allemaal super veel zin in!! toen we in de bus zaten, zijn we bij een supermarkt gestopt en daar waren broodjes, flesjes water en lekkere dingen voor ons geregeld.
De reis naar het binnenland was echt zo geweldig! We keken onze ogen uit. de weg zat vol gaten dus dat was een en al gehobbel. Maar dat had ook wel wat vond ik. De natuur is daar echt super mooi. De weg was van alleen maar zand en stenen en het had een rode kleur. Alles werd ook vies van het rode zand. Maar we vonden het echt geweldig om er heen te gaan.
Onderweg zijn we een paar keer gestopt om van het uitzicht te genieten. Ik heb daar ook weer veel foto’s kunnen maken.
Na 4uur in de bus gezeten te hebben, waren we aangekomen op ston eiland. (wat dus geen eiland is) we vonden het echt geweldig daar! De natuur is echt zo mooi! En het is ook leuk om te zien hoe die mensen daar leven. Het meer op ston eiland was ook prachtig!
Het gebied waar het meer zich bevind was eerst gewoon land, maar in 1958 hebben ze het gebied onder laten lopen en een stuwdam gebouwd zodat er op deze manier energie opgewekt zou kunnen worden. Doordat het gebied eerst gewoon bos was zie je nog restanten van bomen uit het water komen. Dit maakt het meer eigenlijk nog veel mooier en specialer dan het al is.
We zijn eerst ons hutje gaan bekijken waar we de komende 2 nachten zouden gaan slapen. Het zag er erg mooi uit en met de bedden waren we ook erg tevreden. We gaan met z’n 7en in een hut slapen. we waren allemaal erg tevreden. Nadat we onze spullen in de hut hadden gelegd, hebben we onze hangmatten opgehangen. Dat kon daar prima. Ik had mijn hangmat niet mee genomen omdat ik dacht dat het onnodig zou zijn. Gelukkig kon ik er daar een lenen. Het lag echt heerlijk zo bij het water en het mooie uitzicht.
Onze gids had broodjes voor ons gemaakt dus die zijn we eerst even met elkaar gaan eten.
Na het eten zijn we even de omgeving gaan verkennen en we zagen jongens die een grote leguaan hadden gevangen. Ik vond het echt een super mooi beest. Ik wou hem graag vast houden. De leguaan was rustig en heel licht. Ik moest zijn staart wel goed vasthouden omdat hij er hard mee kan slaan als hij zich bedreigd voelt. Ik heb er ook een foto van.
Na het eten hebben we onze bikini’s aangedaan en zijn we met elkaar in het meer gaan zwemmen. Het water was heel mooi helder. Het was wel even lekker om te zwemmen, het uitzicht vond ik ook zo mooi daar! we zijn ook weer lekker verkleurd vandaag in het water.
Na een poos te hebben gezwommen, hebben we ons laten opdrogen in de zon en zijn we heerlijk relaxt in de hangmatten gaan liggen. Ik ben nog een rondje gaan lopen met Eefje. We waren nieuwsgierig wat die mensen op het eiland allemaal aan het doen waren. We hebben gezien hoe de mensen garnalen vangen met netten. Garnalen waren er echt super veel. Als ik in het water ging staan, voelde ik ze kriebelen aan mijn voeten. De mensen eten de garnalen op als warme maaltijd of ze gaan er mee vissen. Je kan er goed piranha’s mee vangen.
We hebben nog gezien dat mensen aan het houd sprokkelen waren, aan het varen,vissen, dingen repareren, timmeren najah gewoon van alles. Leuk om te zien dat alle mensen lekker bezig zijn buiten. De mensen waren erg aardig en gastvrij.
Om 16:00 hadden we een wandeling. We zijn eerst met de boot naar de plek gaan varen waar we zouden gaan wandelen. Het was lekker op de boot, vooral met die wind. We hebben door het bos/jungle gewandeld. Ik vond het echt zo super geweldig! De wandeling duurde ongeveer 2 uur. We zouden gaan vissen maar we konden nergens een goed plekje vinden. De gids had wel een plek in gedachten maar daar was een tractor bezig om water uit de rivier te halen. Het water dat ze ophalen, gaan ze vaak eerst koken en dan gebruiken ze het voor drinkwater en om zich mee te wassen. Er zijn ook mensen die daar in de buurt goed gaan zoeken. Ze hebben dan een zeef, daar doen ze dan de steentjes met zand in en als ze geluk hebben, blijft het goud over door de zwaartekracht. Er is in dat gebied heel wat goud te vinden werd mij verteld. 1gram goud is 75 srd waard. Dat is ongeveer 19euro.
We zijn verder gaan wandelen in de hoop dat we nog een plek tegenkwamen om te vissen. Het was een hele leuke wandeling. We moesten naar de overkant van het water door op de stenen te lopen. Er lag een boomstam over het water en daar moesten we ook overheen lopen om aan de overkant te komen. Gelukkig is er niemand vanaf gevallen. Na en poos kwamen we een leuke plek tegen om te vissen maar niemand heeft wat gevangen. Er waren ook slagen in de buurt maar die heb ik jammer genoeg niet gezien. De gids had al een grote kapmes mee om hun kop er af te hakken zodat er ons niks zou gebeuren. We hebben wel een heel groot gat gezien van een anaconda. Onderweg waren allemaal bijzondere planten, de natuur was echt prachtig daar! en we hebben ook nog apen kunnen zien :) dat vond ik echt super! de echte apen in het wild. Het waren wel kleine aapjes, ik dacht dat het doodskop aapjes waren. Ik heb jammer genoeg geen aapje op de foto kunnen krijgen, daar zijn ze te snel voor. Na 2uur wandelen, zijn we weer terug naar de boot gelopen want het werd al een beetje schemerig en dan is het hier snel donker. Toen we weer in het dorpje waren, hebben we even met elkaar gekletst en na een poos werden we geroepen dat het eten klaar was. We aten rijst, kip en kousenband. Na het eten zijn we met elkaar bij het kampvuur gaan zitten, dat was ook erg gezellig. rond 10uur was iedereen erg moe en zijn we gaan slapen. morgen gaan we er weer vroeg uit.