Niet zo fit. maar wel een nieuwe tel gevonden! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Niet zo fit. maar wel een nieuwe tel gevonden! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Niet zo fit. maar wel een nieuwe tel gevonden!

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

05 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Vrijdag 03-09-2008

Vandaag was ik nog een dagje vrij.
Ik ben vroeg opgestaan om nog wat voor school te gaan doen en wat andere dingen die ik nog even wou gaan doen. Mijn telefoon was gisteren helemaal stuk gegaan. hij wou helemaal niet meer aan. en hij deed al een paar dagen raar, ik kan alleen nog maar bellen met de luidspreker aan dus ik had al het gevoel dat hij het zou begeven.
Vanmorgen heb ik dus mijn fiets gepakt en ben druk op zoek gegaan naar een telefoon winkel. Ik ben bij een paar winkels geweest. ik wou een zo goedkoop mogelijke telefoon met niks er op. ik wou alleen maar bellen en sms’en. Maar ik kon nergens 1 vinden van ongeveer 10 tot 20 euro. Voor mijn gevoel zijden ze een duurdere prijs tegen mij want ze denken hier allemaal dat Nederlanders rijk zijn. Ik kon geen goedkopere telefoons vinden dan 50euro. Het waren 2e hands telefoons en had er niet zo’n vertrouwen in dat het goed zat. Ik kwam bij een winkel en ik dacht dat hij wel duur zou zijn maar ik was toch wel nieuwsgierig. Eindelijk vond ik een telefoon!! Het is een Nokia 1208 Nieuw in de doos. en ik heb er ook nog een paar maanden garantie op! deze kwam op 38euro. dus ik kan nu eindelijk weer Normaal bellen in Suriname. Dat kon ik al wel, heb een Nokia N73 maar dat vind ik hier niet zo vertrouwd om mee te gaan lopen over straat enz. dus die heb ik gewoon op mijn kamer met mijn NL simkaart er in. (voor de sms’jes te ontvangen haha)
Toen ik thuis was, ben ik nog even achter mijn laptop gegaan. Ik was ook nog even bezig met mijn tussen evaluatie te schrijven. Ik heb namelijk volgende week woensdag mijn tussen evaluatie op stage. ja ja, die tijd gaat snel zeg!
De hele dag had ik al wat hoofdpijn, maar trok me er niet veel van aan, dacht gaat wel weer over. En toen ik achter mijn laptop zat, voelde ik me steeds slapper en echt een beetje ziek. Ik vond het maar raar. Normaal wil ik altijd van alles ondernemen en naar mensen toe enzo. Maar ik had nergens zin in, ik had niet eens zin om met iemand te praten. Ik ben dus maar even op bed gaan liggen. toen ik even had geslapen ben ik naar buiten gegaan en ben in mijn hangmat gaan liggen. en ik ben daar weer verder in slaap gevallen. Toen ik wakker werd had ik pijn in mijn bovenbenen en knieën.. Ik vond het erg vreemd. Ik hou er echt niet van om een pieperd te zijn en ik ben gewoon nooit ziek. En nu ineens wel. Ik heb dus weinig beleefd vandaag want heb de halve middag liggen slapen.
Tegen een uur of 4 was ik het thuis zitten zat. Ik belde Kimberley op en vroeg wat ze aan het doen was. Ze zij: Ik zit thuis met zere knieën en ben niet naar stage geweest. dat was wel erg toevallig, jammer dat we dat niet van elkaar wisten. Ik ben naar haar toe gegaan. Martijn was er ook en haar 2 andere huis genootjes. Het was heel gezellig en daardoor voelde ik me ook een stuk beter. Hun gingen om 6uur naar salsa les maar Kimberley en ik gingen maar niet mee doen. we wilden nog wel even komen kijken. We hebben toen nog een poos zitten kletsen en rond 7uur hebben we maar een taxi gebeld en zijn we naar Brokie gegaan. het was ook wel grappig om te zien hoe ze gingen dansen. Nu gingen ze in 2 tallen dansen. Een man en een vrouw. Het was een hoop gelach natuurlijk in het begin. Kimberley en Ik hebben stukjes stokbrood met knoflooksaus gegeten en even wat gedronken. Toen ze klaar waren zijn Martijn, Kimberley en ik even naar de Hollandse friet.nl gegaan. we hadden niet veel trek dus we hebben even wat kleins gegeten. Er was ook nog een vage dronken man die de hele tijd aan het zeuren was. We werden er echt geïrriteerd van.. en hij liep ineens naar een auto toe en kroop achter het stuur. Ik kon niet geloven dat hij nog kon auto rijden. Met gierende banden reed hij weg. Nou pfff…. Als die geen ongeluk heeft gehad……
Om half 10 kwam ik thuis. Ik was echt super moe en voelde me echt niet lekker. Ik had geen zin meer om te praten dus ben op mijn bed gaan liggen en ik sliep gelijk.