Dagje stage
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
17 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo
Woensdag 15-10-2008
Vandaag ben ik weer een dagje naar stage geweest.
Vanmorgen stond ik eigenlijk bij de kleine kindjes om ze te baden enz. maar de andere collega’s waren druk in gesprek dat even belangrijk was. Ik ben toen maar uit mezelf naar de grotere kinderen gegaan. Ik hoorde namelijk veel lawaai vanaf die kant en er was daar helemaal niemand of ze in de gaten te houden.
Het waren 11 kinderen die er nog waren, de anderen waren naar school.
Ik heb de tanden van ze gepoetst, ze ingezeept en daarna onder de douche gedaan. Het viel me mee dat ze zo goed naar me luisterden wat vaak is het een drama en dan doen ze waar ze zin in hebben. Vanmorgen ging het erg goed. Toen ze lekker gedoucht hadden, heb ik ze afgedroogd en Ingesmeerd. En toen ik daar mee bezig was, kwamen de tantes er ook alweer aan. ze zijden: wooow kom je uit Nederland ofzo? Je houd wel van werken he haha. Maar ik vond het gewoon een leuke uitdaging om het een keer alleen te doen.
Daarna hebben we de kindjes aangekleed en de haren gedaan.
Toen ze allemaal klaar waren gingen ze ontbijten en wij hebben even de boel opgeruimd.
Toen de kindjes klaar waren met ontbijten, zijn we met ze naar buiten gegaan. we hebben een grote mat gepakt en daar gingen de kindjes op spelen. ik heb nog met een paar kleintjes met de bal gespeeld.
Het was zo weer 3uur en we mochten weer naar huis.
Vanavond waren we uitgenodigd bij Marisca en haar man. Ze kwam ons met de auto ophalen. We hebben echt heerlijk gegeten. Ze had echt goed haar best gedaan. ze had allemaal lekkere dingen gemaakt. En ze hebben ook een super mooie tuin met allemaal vruchten. Van de besjes hebben ze sap gemaakt. Dat was echt heel lekker. En we hebben nog lekkere toetjes gegeten. Het was echt een super gezellige avond!! Ze had nog 3 andere mensen uitgenodigd. We waren dus met z’n 8en.
We konden jammer genoeg niet te laat weg want de volgende dag moest bijna iedereen er weer vroeg uit om weer naar het werk te gaan.
Toen we weer thuis waren, was ik echt moe en ben ik gelijk in slaap gevallen.
16 Oktober 2008 - 13:08
Chantal:
Heey alexje
Hoe is het met jou?
Vermaak je nog een beetje daar? Ik zit ook aan te denken om ook zo stage te doen heb vandaag een voorlichting gehad het lijkt mij echt leuk,, nog wel beetjj eng en appart maar het is toch nog niet zover ik moet nog 1 jaartje w8 voor ik 18 ben maar wanneer kom jij weer naaar Nederland?
Liefs Chantal
En groetjes van René