Met elkaar dolfijnen gekeken en naar het strand
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
04 November 2008 | Suriname, Paramaribo
Vanmorgen was iedereen alweer om 19:00 wakker en liep iedereen al wat door het huis te rommelen. Toen we allemaal hadden gedoucht en aangekleed zijn HJ en Ben even naar het internet café om de hoek gegaan en Danny en ik zijn even flessen water en broodjes gaan halen voor vandaag. We gaan namelijk dolfijnen kijken en aan het strand liggen bij Braamspunt.
Om 10:30 had ik het taxi busje geregeld want om 11:00 Zouden Wouter, Ivo en Roxan er zijn.
Vanmorgen hebben we thuis nog even wat opgeruimd en afgewassen enz. en we hebben even wat dingen voor ons zelf gedaan.
Om 10:30 stond de taxi er en zijn we met z’n 5en naar Leonsberg gereden. We reden langs een hele mooie Vila wijk. De jongens keken ook hun ogen uit. De huizen waren echt heel groot en mooi.
Toen we bij Leonsberg waren, hebben we even op Ivo, Wouter en Roxan gewacht. We hebben toen even op Leonsberg gekeken. Ik had inmiddels al iemand gevonden die ons met de boot de dolfijnen kon laten zien en naar Braamspunt kon varen.
Toen ze er waren, zijn we gelijk met z’n allen in de boot gestapt. Het was heerlijk op het water. Vooral dat windje was wel lekker want dan is het ook niet zo warm. We hebben ook echt dolfijnen kunnen zien vandaag! :) heet waren er soms heel veel maar jammer genoeg waren ze wel steeds ver weg. Toen we na een poos geen dolfijnen meer konden vinden, heeft hij ons naar Braamspunt gebracht. Iedereen vond het erg mooi daar! we zijn eerst even rond gaan lopen. Het is een mooi vissers dorpje. Iedereen verbaasde zich ook hoe die mensen daar zo kunnen leven. Ze leven daar echt van de natuur. Maar de mensen houden daar van en ze zijn gelukkig. We hebben veel mooie foto’s kunnen maken vandaag.
Toen we allemaal het dorpje hadden gezien, zijn we aan het strand gaan liggen. toevallig was Ilse er ook met een groep. Ze kwam gisteren net van het tripje Mina vallen. Die gaan wij woensdag t/m zaterdag doen. Ilse was erg enthousiast dus dat gaat echt mooi worden! :)
We hebben ons vandaag allemaal prima vermaakt bij het strand en de zee. Ben, SteveO en HJ zijn nog een stuk gaan lopen en daar hadden ze een poos bij Surinaamse mensen gezeten, ze waren helemaal enthousiast over de mensen toen ze terug kwamen haha.
We hebben ook nog een dikke plensbui over ons heen gekregen, toen hebben we lekker in de zee gezwommen terwijl het regende. Best apart was dat en de zee was ook lekker van temperatuur.
Rond 15.30 zijn we weer naar de boot gegaan. De man heeft ons op de terugweg nog dolfijnen laten zien, het waren er alleen heel weinig.
Om 17:00 werden we weer opgehaald door de taxi.
Iedereen was gelukkig tevreden over het dagje van vandaag :) ik had het al 2 keer eerder gedaan maar ik vond het zo leuk! dat ik dit echt vaker wou gaan doen!
De jongens zijn allemaal goed verkleurd vandaag! net van die rode kreeftje haha.
Op de terugweg hebben we met z’n 8en bij de Roepram roti gegeten. dat was ook weer gezellig.
Om 18:00 waren we weer thuis. Danny en ik moesten op gaan schieten want we zijn vanavond uitgenodigd op een verjaardag van de Surinaamse vrouw. Het leek ons erg leuk om die verjaardag mee te maken.
Om 19:00 stond de taxi alweer bij ons huis en zijn Danny en ik met de taxi Cynthia op gaan halen.
De mensen waren erg blij dat wij er waren zo te zien haha. en ze waren ook erg benieuwd naar Danny. Ik heb ook vol trots over hem verteld dus nu waren ze wel benieuwd naar hem.
We werden alle 3 weer met open armen ontvangen.
We gingen in de tuin zitten en we kregen gelijk al een stukje taart. Toen we de taart op hadden, kwam daar het pasteitje en de kroket alweer aan. en toen we dat op hadden gingen we een bord rijst met allemaal andere Surinaamse lekkere dingetjes. Het was heel lekker allemaal maar op een gegeven moment zaten we wel erg vol. We gingen toen alleen maar zitten kletsen en drinken. We hebben ons prima vermaakt op de Surinaamse verjaardag. De mensen zijn allemaal zo gastvrij en ze vonden het allemaal leuk dat we er waren.
Toen we weg gingen, omhelsden ze ons 3en ook en dat we snel weer moesten komen haha.
Toen we thuis waren, zijn Danny en ik met de jongens naar het casino geweest. Het casino is hier echt mooi!
In het Casino hebben we de hele avond gratis gedronken, de jongens dus gratis bier haha. we konden er ook gratis eten en mensen die roken kregen gratis sigaretten. En we hoefden ook geen entree te betalen. We hebben een super leuke avond gehad daar met elkaar en we hadden ook nog winst gemaakt ook haha.
Na een poos zijn Danny en ik naar huis gegaan.
We hebben ons weer prima vermaakt dus vandaag.
04 November 2008 - 06:58
Fennie Henk Marielle:
leuke fotos van wie zijn die mooie billen..marielle