een rustig dagje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu een rustig dagje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

een rustig dagje

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

20 November 2008 | Suriname, Paramaribo

Dinsdag 18-11-2008

Vandaag was ik weer een dagje vrij.. tja, wat een leven hier he.. haha. Ik ben vanmorgen al vroeg begonnen om mijn kamer op te ruimen. Dan was het ook nog niet zo warm in huis. verder heb ik vanmorgen een beetje gerommeld en rustig aan gedaan. ik kon niet verder met mijn opdrachten want die heb ik nu af. Op 2 na maar dat wil nog niet..
Ik had gisteren een watermeloen gekocht en die ben ik in de tuin even in stukjes gaan snijden en in bakjes aan het doen. de buren gaan vandaag weer terug naar Nederland dus die waren veel aan het rommelen. Dat vond ik wel gezellig haha. af en toe kwamen ze weer wat dingen brengen wat ze niet meer konden gebruiken en ze kwamen even kletsen enz.
Om half 2 heb ik de buren uitgezwaaid en toen ben ik mijn zwemspullen gaan pakken en ik ben naar Vos gefietst.
Ik lag daar heerlijk te zonnen en af en toe even baantjes zwemmen. Er was steeds een man tegen mij aan het praten en het begon me al meer te irriteren. Ik negeerde hem maar hij bleef maar praten. Ik werd er een beetje gek van en ben het water in gegaan. Er waren nog 2 meiden aan het zwemmen, ook Nederlandse studenten. Ik kende ze niet maar ik ben even met ze gaan praten. Ze werken ook met verwaarloosde, ondervoede en in de steek gelaten kinderen. een wat wel toevallig is… het bleken de huisgenoten van Wouter en Ivo te zijn haha. ik heb nog een hele poos meet ze gekletst in het water, dat was wel gezellig. na een poos zijn we gaan zonnen en ben ik bij hun gaan liggen. die rare man was gelukkig weg gegaan.
Rond half 5 ben ik weer naar huis gefietst want om 17:15 zouden Helga en Remco al bij mij zijn. We zouden met z’n vieren gaan koken.
Cynthia had het druk met haar opdrachten dus zijn Helga, Remco en ik naar de winkel gelopen om te kijken wat we zouden gaan eten. We besloten om penne met smag, rode saus en groente te gaan eten.
Toen we thuis waren begonnen we gelijk te koken. Helga heeft de koks opleiding gedaan dus zij wist wel hoe we het lekker konden gaan maken.
Het eten was snel klaar en het was heerlijk. Ik vond het ook heel gezellig om weer eens te koken met elkaar en gezellig in de tuin te gaan eten.
Na het eten hebben we de boel opgeruimd en afgewassen en toen kwamen Marisca en Sunny nog even langs.
Remco, Helga en ik zijn nog even naar Broki gegaan. ineens ging mijn tel… en er stond Kimberley in het display!!!!!! Ik vond het echt leuk dat ze belde en heel misschien mag ze weer terug komen naar Suriname :) ik hoop het echt!!!
Bij Broki hebben we lekker bij het water gezeten en er waren ook nog een paar bekenden.
We hebben het heel gezellig gehad en de tijd vloog. Om 22:00 hebben we Chip de taxi weer gebeld en heeft hij ons weer naar huis gebracht. we moeten morgen allemaal weer aan het werk dus jammer genoeg konden we niet zo lang blijven.
Thuis heb ik nog even snel mijn broodjes gesmeerd en mijn verhaal getypt. Daarna ben ik gaan slapen.
Ik heb weer zin om morgen stage te lopen.

• 19 November 2008 - 09:51

Kimberly:

jaja belde ik je zomaar he:P hahahaha
    Werkse vandaag meisje! en spreek je morgen weer!

Liefs,,(L)

• 19 November 2008 - 12:11

Jiska:

he hoi,

leuk hoor dat je je nog zo goed vermaakt.
    is de goede sint daar nog geweest of slaat ie suriname over!!
    hier is alles in rep en roer van sinterklaas maar wel erg leuk en gezellig.
    veel plezier daar nog met je laatste 2 maandjes, voor je het weet ga je alweer terug naar het koude nederland
    groetjes