gewerkt in de ruimte en feest van Wouter en Ivo
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
13 December 2008 | Suriname, Paramaribo
Vanmorgen ging mijn wekker om 06:00. want ik wou proberen om met de bus naar de ruimte te gaan. ik kon er goed uitkomen gelukkig. Ik heb me gedoucht, aangekleed, gegeten enz. om 07:00 ben ik naar het bus station gaan lopen.
Samen met Marisca had ik al uitgezocht welke bus ik dan moest nemen. Ik was aan het zoeken maar ik zag de bus helemaal niet… Ik ben bij het service loket gaan vragen en die man zij dat ik helemaal achteraan moest zijn. Ik ben toen weer helemaal naar achteren gelopen maar mijn bus zag ik niet… ik ben weer gaan vragen en toen zijden ze dat ik vooraan moest zijn. Ik ben toen nog wat mensen gaan vragen en eindelijk was er een man die met mij mee liep en ik had mijn bus gevonden. Ik vroeg voor de zekerheid of de bus naar de ruimte ging maar dat wist de chauffeur niet eens… ik zij de straat en toen wist hij het nog niet. Hij vroeg mensen in de bus en die zijden dat deze bus er heen ging. Ik ben toen maar gewoon gaan zitten en ik dacht van: Ik zie wel waar ik uit kom.
Om 07:30 ging de bus rijden en ik dacht later van: ??? waar rijden we nu allemaal langs… maar uiteindelijk reden we toch goed. om 08:45 kwam ik aan bij de ruimte.
Ik heb toen eerst even met collega’s gekletst en daarna ben ik naar boven gelopen. Al het werk was al klaar dus ben ik even gaan helpen bij een meisje met de kerst verlichting. En daarna hebben we een spelletje gedaan. het is wel te raden welk spel haha, Skibbo. Het blijft gewoon een leuk spel vind ik.
Daarna ben ik met de collega’s even koffie gaan drinken en na het koffie drinken ben ik samen met een bewoner manga’s gaan zoeken want ze vertelde dat ze al rijp waren. Maar we zagen alleen hele kleintjes. We zijn terug gegaan en in de keuken moesten ze wel lachen om de kleine manga’s haha.
Ik ben even gaan kijken bij de bewoners die aan het werk zijn en ze zijn hele leuke klusjes aan het doen. een paar waren met de tuin bezig en een paar mannen waren aan het schuren en verven en een groepje was kerstkaarten aan het maken. Daar heb ik toen bij geholpen. Het was erg gezellig en leuk om te doen!! Ik heb hele leuke 3d kaarten gemaakt. Er kwam ook nog een Nederlandse jongen langs. Hij doet vlak bij de ruimte vrijwilligerswerk en hij slaapt daar ook. Hij is nog even bij ons gekomen om te kletsen en het was alweer snel 12uur.
Ik heb de boel even opgeruimd en het personeel en de bewoners zijn naar boven gegaan.
Toen ik klaar was met opruimen ben ik gaan helpen bij het eten en na het eten heb ik geholpen om de mensen naar bed te brengen.
Om 13:00 hadden we pauze met alle collega’s. De keuken had lekker eten voor mij. Rijst, kousenband en een loempia. Dat was erg lekker.
Om 14:00 hebben we de mensen weer uit bed gehaald en ik heb nog geholpen om een jongen in een sta plank te zetten.
Jenny, de vrouw die is begonnen met het opzetten van de ruimte, ging vandaag naar Nederland om vakantie te houden. Al het personeel en bewoners hebben haar vanmiddag uitgezwaaid.
Ik ben nog een spelletje dammen gaan doen met een jongen en om 15:00 ben ik naar de bus gaan lopen. Toevallig kwam er iemand langs mij rijden van het personeel en ik kon een heel eind met haar mee rijden. toen ze bij de plaats was waar ze moest zijn, heeft ze mij afgezet en toen ben ik op de bus gaan wachten. Het begon echt keihard te regenen en gelukkig kon ik ergens schuilen. Al snel kwam er een bus aan en ik hoefde nog maar een kwartiertje in de bus te zitten. Toen ik uitstapte, regende het nog steeds keihard. Eerst ben ik gaan schuilen maar het duurde me te lang dus ben ik gaan lopen.
Om 16:00 was ik thuis en toen ben ik gelijk onder de douche gegaan. Daarna ben ik nog een paar dingetjes voor mezelf gaan doen en ik heb nog even een broodje gegeten. Vanavond zou ik hardlopen maar doordat het zo regende, ging het jammer genoeg niet door.
Om 20:30 kwam Karine bij mij omdat we nar de verjaardag van wouter en Ivo zouden gaan. We hebben Chip gebeld en we zijn met de bus Helga, Remco, Martijn en Maranda op gaan halen. Het was al een hele leuke sfeer op de verjaardag, echt Surinaams haha. Er waren ongeveer 40 mensen. We kregen eerst wat drinken en chips enz. en later op de avond kwamen ze met bakabana, Bara’s en cakejes. Het was echt een super leuk feest!! Om 02:30 hebben we de taxi gebeld en ben ik met Martijn en Remco weer terug gereden. De rest met wie wij heen waren gegaan, was al eerder weg gegaan.
Toen ik thuis was, ben ik gelijk gaan slapen.
Morgen begin ik met een late dienst en ’s avonds ga ik weer op Ilanga, Sivo en David passen dus ik kan morgenvroeg eerst lekker uitslapen.
12 December 2008 - 14:37
Vanessa:
lieve alesandra
jij heb geluk het heeft bij jou geregend
en hier ook lekker zo een weertje even een afkoeling
tot straks
mensen gaan eten brengen voor ons
groetjes van vanessa