Wat ga ik Doen in Suriname? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Wat ga ik Doen in Suriname? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Wat ga ik Doen in Suriname?

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

06 Augustus 2008 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal.

nu heb ik wel een paar berichten getypt maar ik heb nergens staan met wat voor doel ik nou eigenlijk naar paramaribo ga.
Ik doe de opleiding verzorgende en ik ga naar het laatste jaar. van school kregen we te horen dat we de eerste 20 weken van school stage moeten lopen. ik wou graag met gehandicapte mensen stage lopen omdat me dat erg leuk lijkt en door stage weet ik ook of het wat voor mij is. toen ik mijn buitenland stage aan het regelen was hoorde ik dat het erg moeilijk was om bij gehandicapte mensen een stage plek te krijgen. ik vond het erg jammer en moest dus wat anders kiezen. mijn klasgenoot Cynthia had al een stage plek gekregen met kinderen van 0 tot 6 jaar. omdat dat voor mij eigenlijk de enigste optie nog was het ik er ook maar voor gekozen om mijn stage daar te gaan doen met kinderen.

Het tehuis waar we stage gaan lopen heet het lotjeshuis. Het lotjeshuis is een tehuis voor kinderen van 0 tot 6 jaar. de kinderen in het lotjeshuis zijn verwaarloosd en ondervoed. het doel van het lotjeshuis is om de verwaarloosde en in de steek gelaten kinderen na een behandeling in het ziekenhuis op te kunnen vangen om ze goede zorg te kunnen geven. in sommige gevallen worden kinderen ook wel door (alleenstaande) ouders, familie of kinderpolitie naar het tehuis gebracht.
Als het kind genezen is verklaard in het lotjeshuis dan wordt er gekeken of het kind weer terug kan naar het gezin of dat ze in een pleeggezin worden geplaatst.
er wonen ongeveer 40 kinderen en de opname van eeen kind duurt ongeveer 6 maanden. maar er zijn soms ook uitzonderingen bij.

Ik hoop dat ik daar een hele leuke tijd krijg en dat ik er heel veel ga leren. jullie hebben er nu vast een beter beeld bij wat ik in Paramaribo ga doen.

vandaag precies nog een weekje!!!! :)

XXX

• 06 Augustus 2008 - 18:32

Stephanie:

Leuk zeg!!

Hoop dat je daar een leuke tijd krijgt, en geniet er van

xxx

• 07 Augustus 2008 - 15:23

Rianne:

Hee Alexandra !! :D

Jeetje, komt nu echt dichtbij..Spannend zeg, maar je krijgt daar vast een supertijd !! (H)

Heel veel plezier he en succes met alles..:)

Liefs Rianne

• 11 Augustus 2008 - 19:34

Arjan & Anja:

Ha!
    We hebben je site gevonden hoor en zullen je gaan volgen!!
    Suc6 nog met de laatste dingen.
    Nogmaals heel veel plezier en geniet ervan!

Groetjes A & A

• 13 Augustus 2008 - 09:18

Marjan:

ik wil jou heel veel plezier en succes wensen op je stage plaats!
    en natuurlijk genieten van alles.

groetjes marjan

• 13 Augustus 2008 - 14:47

Danny:

Heyz schatje,

Ik heb je vanmorgen weggebracht maar mis je nu al! Kom gelukkig 30 oktober ook naar jou toe !

Heel veel plezier!
    Dikke kuss
    Hou van jou!!!

• 13 Augustus 2008 - 15:47

Rianne D:

daaag meisje,

je bent misschien nu al wel aangekomen daar in het verre suriname!!..

je verhaal te lezen lijkt het mij daar heel gaaf om daar stage te lopen met zulke kinderen, het word vast een super leuke en leerzame tijd!! succes!!

tot over 5 maanden

liefs en kus rianne

• 14 Augustus 2008 - 08:46

Nicole:

Heej, meiss
    ben je al veilig en wel aangekomen>?
    Hoor wel van je
    dikke kus