de reis van Nederland naar Suriname
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
15 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo
Vandaag is het dan eindelijk zo ver!! Paramaribo here we come!
Maar gisteren had ik eerst nog een leuk dagje met mijn vriend. :)
We dachten eerst dat de vlucht niet doorging omdat er op internet een wijziging stond dat de vlucht was geannuleerd en dat we vrijdag zouden vliegen. Ik was al erg teleurgesteld omdat ik me er al helemaal op had verheugd om de volgende dag weg te gaan. Ik had voor de zekerheid toch nog even naar schiphol gebeld om te vragen of de vlucht echt niet door ging. En gelukkig zij die vrouw aan de lijn dat de vlucht wel door ging maar omdat er het weekend problemen waren met de vlucht, stond onze vlucht er ook nog automatische op dat de vlucht niet door ging. Maar ze zouden het wijzigen op internet om misverstanden te voorkomen. Ik was weer helemaal blij dat de vlucht gewoon door ging al gepland haha.
Mijn vriend en ik hebben ’s morgens even rustig aan gedaan en we hebben mijn huisje nog mooi opgeruimd zodat ik heb schoon en netjes achterlaat. En we hebben mijn koffer en mijn handbagage helemaal ingepakt en ik heb kleren gepakt die ik de volgende dag in het vliegtuig aan wou doen. Toen we alles klaar hadden zijn Danny en ik naar Emmen gereden, naar de dierentuin. Het was echt super gezellig om daar nog even met z’n tweeën heen te gaan. Ik heb daar ook weer een boel foto’s gemaakt haha. Om 17:00 hadden we alles gezien en gingen we weer terug naar de auto. Danny en ik wilden nog graag met z’n tweeen uit eten en hij zij dat wokken heel erg lekker is. Ik had nog nooit gewokt en dat leek ons dan nog extra leuk om te doen. Dus we zijn naar Pesse gereden om daar te gaan wokken. Het was echt erg gezellig met z’n tweeen en het eten was echt super lekker, daar wil ik wel vaker heen als ik weer terug ben in Nederland. Toen we uit waren gegeten zijn we weer in Danny zijn bus gestapt en zijn we naar zijn huis gereden. We hebben de laatste dingen nog even geregeld voordat ik weg zou gaan en om 11uur gingen we slapen.
De volgende ochtend (vanmorgen) ging mijn wekker om 04:15 ik ben er direct uit gegaan, heb me snel gedoucht, in de auto ontbeten en om 05:00 was ik bij Linda en Marco. Ze gingen mee om mij weg te brengen naar schiphol. Om 05:30 waren we bij mijn huisje, daar zou Danny heen komen omdat mijn auto bij mijn huis moest staan. Danny kwam al heeel snel en ineens VERASSING!!! En stond Joyce daar haha. Zij ging ook mee om mij weg te brengen naar schiphol, ik vond het echt erg leuk van haar dat ze ook mee ging, dat had ik niet verwacht. We gingen nog even snel naar Danny zijn huis omdat ik nog afscheid wou nemen van zijn ouders. Toen we dat hadden gedaan reden we meet z’n 5en naar schiphol. Marco, Linda, Joyce, Danny en ik. Ik had helemaal nog niet het gevoel dat ik 5 maanden weg zou gaan, ik had meer een vakantie gevoel dat we met z’n allen op vakantie gingen haha. De reis in de auto naar schiphol verliep goed. We gingen om 05:45 weg uit Smilde en om 07:30 waren we op schiphol. Ik belde gelijk Cynthia om te vragen waar ze waren. Ze waren toen nog in Amersfoort. Om 09:00 was Cynthia met haar familie op schiphol. Toen konden Cynthia en ik inchecken en waren we eindelijk van onze koffers af. Cynthia haar handbagage was te groot en het mocht niet mee. We dachten toen al van: o nee, wat nu? Gelukkig had Cynthia haar vader een plastic tas mee en daar heeft Cynthia toen haar spullen in gedaan en wat er niet meer in paste heeft ze in haar koffer gedaan. Gelukkig mocht dat wel en was Cynthia ook van haar koffer af. Het was inmiddels al half 10 en om half 10 moesten we ook naar ons vliegtuig toe. Ik kon maar heel even afscheid nemen van Danny, Joyce, Marco en Linda. Dat vond ik erg jammer. Na het afscheid op schiphol gingen Cynthia en ik naar de plaats toe waar ons vliegtuig stond. We moesten eerst nog een keer onze paspoorten laten controleren. We konden het ook direct vinden waar we moesten wezen want het stond gelukkig goed aangegeven. Toen we er waren moest onze handbagage eerst op de lopende band voor controle of we niks illegaals mee hadden. Daarna moesten we er zelf door. En ja hoor….. bij mij begon het weer te piepen. Ik werd apart gezet en er kwam een vrouw die ging mij echt overal fouilleren. Ik denk dat het een knoopje was of zo. Cynthia begon al te lachen en ze zij: echt Alex weer hoor haha. En ze zij heel enthousiast, daar maak ik even een foto van. Maar dat mocht niet van die vrouw. Ik moest mijn schoenen ook uit doen en mijn broekzakken leeg halen. Toen ze klaar was mocht ik weer verder omdat ik toch niks verkeerds bij mij had. We moesten nog een half uurtje wachten bij ons vliegtuig om 11 uur mochten we dan eindelijk naar binnen en op onze plaats in het vliegtuig gaan zitten. Om 11:15 werd er omgeroepen dat er nog 80 mensen misten en dat we dus vertraging hadden. Wij baalden wel want we wouden graag weg omdat het nog 9uur vliegen is. Om 12 uur vertrok het vliegtuig eindelijk. We waren wat aan het kletsen, lezen, tv kijken en slapen. De service was erg goed in het vliegtuig. We kregen eerst wat drinken, rond half 2 kregen we de warme maaltijd. kip, rijst, groente, salade en een toetje (soort cake) het was erg lekker. Ze kwamen ook lang met natte doekjes met citroen om je handen schoon te maken. Na een poosje kregen we weer wat drinken en later nog een ijsje. En daarna nog weer wat drinken. En weer wat later kregen we nog soort bami en een bakje met vruchtjes. Dat was ook erg lekker. Cynthia was halverwege de rijs een beetje ziek geworden, ze had hoofdpijn en was misselijk. Dat was wel heel erg jammer. Ze heeft toen de hele tijd geslapen. Nu is het 19:26 en we zitten nog steeds in het vliegtuig. Ik ben mijn verhaal aan het typen over de reis en intussen luister ik naar de tv (met oordopjes) ze vertellen heel erg veel informatie over Suriname en wat allemaal leuke plekjes zijn. Ik kan echt niet wachten tot dat we zo gaan landen. Ik denk dat we nog een uurtje moeten. Ik stop nu even met typen want anders is mijn accu van mijn laptop zo leeg.