De aankomst in Suriname!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu De aankomst in Suriname!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

De aankomst in Suriname!!

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

15 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo

De aankomst in Suriname

Gisteren zijn we om 16:00 Surinaamse tijd geland in Paramaribo. Dat was 21:00 Nederlandse tijd. Ik was blij dat we er eindelijk waren. Ik was heel erg benieuwd hoe Suriname er uit ziet en zo. We liepen uit het vliegtuig en we kwamen in een hele warme omgeving. Dat was wel heel apart op dat moment. We hadden onze dikke kleren nog aan, dat was echt bloed heet. Maar we houden gelukkig wel van lekker warm weer. Toen we uit het vliegtuig kwamen moesten we nog ergens onze paspoorten laten zien en daarna gingen we naar onze koffers toe. Dat ging op een lopende band waar allemaal mensen omheen stonden. Er werd echt asociaal met de koffers gegooid daar. Ik had mijn koffer al snel en Cynthia moest op 1 koffer erg lang wachten, we waren al bang dat de koffer weg was. Maar na een poosje kwam eindelijk haar koffer. Toen we alles hadden gingen we met onze koffers naar de taxi toe. Er stond een hele groep mensen. We zagen al heel snel een man staan met onze namen er op. We gingen naar heem toe en hij bracht ons naar zijn auto. Ineens kwamen er twee jongens aan en die graaiden onze koffers en spullen allemaal uit onze handen. We schrokken ons rot en we wisten niet precies wat nou de bedoeling was. Die mannen stopten onze spullen in de auto en ze vroegen steeds om een fooitje. En wij zijden dat we de taxi al hadden betaald maar die jongens bleven maar zeggen van: fooitje, fooitje, fooitje. Nou wij denken van: zal wel normaal zijn hier en we hadden ze elk 2 euro gegeven. Ze vonden dat veel te weinig en ze voegen om nog 5 euro en dat ze dan weg zouden gaan. Ik gaf ze elk nog 1 euro en toen vroegen ze of we met ze uit wouden. wij zijden nee en gingen in de taxi zitten. Die jongens liepen toen weg. Toen de taxi weg reed keken we onze ogen uit. Echt een prachtige omgeving, aparte huisjes, allemaal palmbomen en schitterend weer. Cynthia en ik waren aan het praten over die jongens die een fooitje wouden en die taxi chauffeur zij dat die jongens geen werk hebben en dat ze zo wat bij verdienen maar dat het eigenlijk verboden is maar dat ze zich daar niks van aan trekken. Hij vond het jammer dat hij er niet bij was omdat hij er toen niks van kon zeggen. Hij zij dat we hun nooit geld hadden moeten geven. Maarja… dat wisten wij ook niet. En het was gelukkig niet zoveel geld. Die taxi chauffeur vroeg ons van alles wat we in Suriname gingen doen en hij vertelde ons allemaal informatie. We merkten wel dat er overal getoeterd wordt, naar elk meisje die hij zag hing hij toeteren en heel patserig in zijn auto zitten. We moesten er ook wel weer om lachen. Na een uur waren we bij ons huisje aangekomen aan de Tourtonnelaan. We werden met open handen ontvangen door Mariska en Inge. Mariska is de vrouw die alles voor ons heeft geregeld en Inge loopt ook stage in Paramaribo en we wonen nu met z’n 3en in het huis. Het huis is er mooi. We hebben alle 3 een eigen slaapkamer met een 2 persoons bed. Het ziet er allemaal heel gezellig uit. Mariska gaf ons eerst een rondleiding door het huis. En we hebben ook een prachtige tuin met hangmatten. Echt super hier!! Ik ging eerst even douchen en andere kleren aan doen omdat we ons erg vies voelden. Daarna ging Cynthia even douchen. Toen we klaar waren gingen we met z’n vieren in de auto en gaf Mariska ons een rondleiding door de stad. Het is wel heel apart dat ze er links reiden. En de verkeers regels zijn ook soms wel anders dan die in Nederland. We hebben nog even wat geld gepind en we hebben van alles gezien in de stad. Cynthia en ik waren echt heel erg moe van de reis. Om 09:00 Surinaamse tijd waren we terug voor ons was dat al best laat, dat is 02:00 Nederlandse tijd. Ik zij welterusten tegen Cynthia en Inge en ben naar mijn slaapkamer gegaan. Ik zag het bed, ben er op neer geploft en ik was direct in slaap gevallen. Ik ben verder niet meer wakker geweest ’s nachts en 06:uur Surinaamse tijd werd ik wakker. Dat is Nederlandse tijd 11:00. om 06:00 ben ik er ook gelijk uit gegaan want het was echt heel erg warm in mijn slaapkamer. Inge was ook al op, zij ging naar haar stage toe. Ik heb mijn laptop gepakt en ik probeerde gelijk of ik op internet kon komen. En gelukkig kon Inge mij nog even snel een papier geven met de code er op. En ik zat al heel snel op internet.

Heeeeeeel erg bedankt allemaal voor jullie reacties! Echt lief. Ik vind het wel fijn dat ik zou nog contact kan houden met jullie allemaal!
Even later kwam Cynthia er ook al aan. Zij wou ook even proberen of ze al op internet kon komen maar jammer genoeg lukte dat nog niet helemaal. Toen ik even ging douchen kon zij even op die van mij, ze was erg blij dat ze haar familie even kon spreken via skype want die mist ze ook heel erg.
Toen ik klaar was met douchen heb ik mijn kleren en alle spullen netjes opgeborgen in mijn kasten want het was een dikke bende op mijn slaapkamer haha. Daarna ging ik nog even achter mijn laptop en gelukkig was Danny mijn lieverd ook online :) ik kon hem even zien op de cam en met hem praten, daar was ik echt super blij om! En ik heb zijn moeder, Ismay en zijn vader ook nog gezien en gesproken. Dat vond ik erg leuk. Het was inmiddels al 08:00 hier en we hadden al wat trek. We gingen in de tuin ontbijten, was echt mooi weer, maar wel erg warm. En de schoonmaakster van de buren zat ook nog even bij ons. Daarna hebben we alles weer even opgeruimd en zijn we weer even achter onze laptops gegaan. Marisca belde ons al dat ze om 10:45 bij ons is. Dan gaan we naar onze stage, naar de vreemdelingen politie en ze laat ons nog een paar dingen zien.

Zoooo dat is weer een heel veerhaal. Jullie hebben weer veel te lezen.

• 14 Augustus 2008 - 15:17

Jiska:

he dat is zeker een heel verhaal. mooi dat je goed bent aangekomen en dat het zo mooi en natuurlijk lekker warm is. heel veel succes met je eerste stage dagen en de rest natuurlijk. groetjes jiska

• 14 Augustus 2008 - 17:19

Rianne:

Hey collega..

Dus je bent gearriveerd op je warme bestemming..Ik hoop dat je een leuke tijd krijgt daar..We contacten af en toe wel even hoe het gaat..

Kuzz

• 14 Augustus 2008 - 17:38

Edwin:

Moii Alex al weer een paar leuke verhalen zeg en wat betreft die schooiers f*ck die lui maar by the way genietse daar van het lekkere weer enzo want hier ist nat en nogmaals vee pezier gewesnt kalm aan daar gr edwin

• 14 Augustus 2008 - 18:07

Papa En Mama :

wat een verhaal zeg en dat het nog goed is afgelopen. vele kusjes van mama en papa en tot horens.

• 14 Augustus 2008 - 18:20

Jolanda:

Hoi alexandra,

fijn om te lezen dat je goed aangekomen bent.
    suriname is een prachig land, geniet er maar lekker van.

op de foto zie ik nog iemand van de vijverhof, is ze toch met jullie meegegaan?

veel plezier en succes met je stage !

liefs,
    jolanda

• 14 Augustus 2008 - 19:04

Jan En Tineke:

Eigenlijk hebben wij er geen woorden voor over je verhaal.
    GEWELDIG.
    Dikke xxx van ons beiden en we blijven je volgen hoor via internet.

• 14 Augustus 2008 - 19:14

Johan, Annemiek, Mil:

Hallo Alexandra,

Leuk dat je het daar naar je zin hebt. Heel veel succes met je stage en dat je daar een fijne tijd mag hebben. We zullen je volgen.

Groetjes en een dikke kus van Johan, Annemiek, Milou en Sofie.

• 14 Augustus 2008 - 21:17

STEVE:

He hoe is ie daar.
    Alles goed gagaan lees ik.

• 15 Augustus 2008 - 07:57

Chantel:

Hey alex..
    Leuk om zo je eerste verhalen te lezen ;) Heel veel succes daar.. Groetjes Chantel

• 15 Augustus 2008 - 13:04

Bert En Anja:

Hoi meis..

Blij om te horen via dit verhaal dat alles goed is gegaan!
    Spannend hoor met die mannen, maar weer goed aangepakt!

Kus ons

• 15 Augustus 2008 - 20:09

Barry En Femke:

Hey Alex, dus jij hebt het wel goed daar. Wij hebben vandaag al wat spullen overgebracht naar jouw huisje. Morgen gaan we er slapen maar we gaan het eerst nog ff ons een beetje eigen maken. Het is wel raar hoor om in jouw huisje te zijn zonder dat jij erbij bent.

Hey meis veel plezier daar en pas goed op voor die enge versier-mannen. Ghehghe.

Groetjes Barry en Femke

• 20 Augustus 2008 - 16:05

Klaasje:

hallo alex
    leuk om je verhalen te lezen en je foto,s te bekijken ,heel veel succes gewenst vindt het trouwens ook dapper van je pas goed opjezelf kusjes uit beilen