de 8e dag in Paramaribo
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
23 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo
Vanmorgen zaten we weer om 07:00 op de fiets om naar stage te gaan. Ik vind het echt heerlijk om te fietsen ’s morgens, dan is het ook nog niet zo heel warm en er reiden dan ook nog niet zo heel veel auto’s. elke morgen als we naar stage gaan, lopen er echt veel mensen die naar hun werk gaan, echt grappig om te zien wat voor uniform ze aan hebben. En fietsers zien we hier bijna niet. Toen we bij het lotjeshuis aan kwamen ben ik weer naar de grotere kinderen gegaan en Cynthia naar de kleinere kinderen. Ik heb tanden bij ze gepoetst, gedoucht ingesmeerd, afgedroogd, aangekleed en het haar gedaan. Die meisjes hebben echt leuk haar waar je veel mee kan doen. dat is ook altijd leuk om te doen. vooral vlechtjes vinden ze leuk. Ik heb op de juiste manier uitgelegd gekregen hoe ze daar bedden soppen dus dat heb ik nu ook wel door haha. Er waren vandaag nog 5 andere Nederlandse vrijwilligers, dat was echt erg gezellig en ook mooi om hun verhalen te horen! Maar de twee meisjes die er vandaag bij waren, gaan ook al bijna weer naar Nederland. Maar er zullen vast wel nieuwe studenten komen.
Ik heb weer geholpen met fruithapjes geven aan de kleintjes en toen alle kinderen klaar waren met eten gingen ze weer spelen. Zo konden vandaag niet buiten spelen want het had vannacht heel erg veel geregend en de hele speelplek van de kinderen was helemaal blank geregend. ik ben met de grote kinderen (boven de 5 jaar) naar de speelkamer gegaan en daar gingen ze kleuren, puzzelen, winkeltje spelen en andere spelletjes. De meesten waren toen lekker rustig en als ze wat leuks hadden gemaakt riepen ze tegen mij: Tante, Tante ik heb de puzzel klaar! Of als ze iets moois hadden gemaakt waren ze ook heel enthousiast. Het was echt gezellig met ze. na een uurtje werden ze onrustig en zijn we weer naar de anderen gegaan. Ik heb een leuk kinder boek mee genomen en ik ben bij de kleintjes gaat zitten en daar heb ik voorgelezen. Ze zaten heel aandachtig en lief te luisteren, sommige hadden hun duimpje in de mond, dat leek echt schattig. En om 12uur gingen ze eten. Ze vroegen heel lief van: Tante.. wil je morgen weer voorlezen? Haha bij het eten heb ik ook weer geholpen om de kleintjes eten te geven. Na het eten gingen ze slapen. Cynthia en ik gingen even een broodje eten en we zaten buiten met totaal 7 studenten uit Nederland van ongeveer dezelfde leeftijd. Het was heel gezellig. Ze gingen eerder naar huis als ons. Cynthia en ik zijn toen nog bij het personeel gaan zitten en dat was ook erg gezellig, we hadden echt lol met elkaar en we leerden ze steeds beter kennen. We hadden ook in de gaten dat ze ons er nu meer bij betrokken en dat ze ons tips gaven en ons wilden helpen. Zo wordt de stage ook steeds leuker en gaan we er meet veel plezier heen. We waren ook nog wat langer gebleven.
Toen we op de fiets naar huis wilden gaan, zaten we neet op de fiets en deed mijn band: pssssssssssss ik dacht nee he…. En mijn achterband was helemaal leeg. Dus dat werd lopen naar huis. Cynthia gaf mij haar telefoon voor als er iets was omdat ik geen telefoon bij me had, dat vond ik erg lief. Zij fietste naar huis toe en ik liep alleen. Maar ik vond heet niet zo erg want ik had toch verder geen afspraak. Ik vond het eigenlijk best grappig. Er waren echt heel veel mensen die mijn band wel even wilden plakken haha. Maar dat wou ik niet omdat ik ze niet ken en ik zij dat ik al bijna thuis was. Ik begin steeds meer aan de mensen te wennen en ik vind ze heel vriendelijk en gastvrij in Suriname.
Na 1,5 uur was ik thuis. En ik zweette me rot, ik heb gelijk het zwembad gevuld en ben er lekker in gaan liggen. Heerlijk was dat.
Daarna ben ik mijn band gaan plakken. Er zaten 3 dikke gaten in. het plakken lukte allemaal maar ik kreeg de binnenband niet meer leeg. Ik heb overal aan geprobeerd te draaien maar het lukte niet. Toen besloot ik maar om Marisca even te bellen. Zij heeft voor mij met de fietsenmaker gebeld waar we de fiets hadden geleend en daarna heeft de fietsenmaker mij gebeld. Hij zij dat hij wel even langs zou komen om te helpen. Binnen een half uur was hij er en in 3 sec had hij de band leeg. Hij zal wel gedacht hebben… blond zeker haha. Hij heeft de band even na gekeken en de binnenband erin gestopt. Hij zij dat ik morgen voor 17:00 maar even langs moest komen en dat ik dan de fiets even mag ruilen want hij vond 3 gaten wel veel en hij zij dat het misschien weer los zou kunnen gaan. Dat vond ik erg aardig van die jongen.
Ik heb gelukkig nog even met mijn lieverd kunnen praten op skype :) alleen jammer dat het soms want langzaam is maar ik ben al lang blij dat we hier op internet kunnen wanneer we willen.
Het was inmiddels alweer 19:00 en we moesten ook maar es gaan eten. Cynthia en ik hebben Bami en Nasi opgehaald, dat was erg lekker en super goedkoop. Daar kunnen we niet voor koken.
Toen Cynthia en ik thuis kwamen zat daar een doodsbange Inge op het aanrecht haha. Wij dachten: waar heeft zij nou last van? Ze schreeuwde: ER ZIT EEN KIKKER IN ONS HUIS!! Haha ik moest echt hard lachen en Cynthia vond het ook echt niks. Ik pakte een plastic zakje en ik ging op zoek naar de kikker. Ik vond hem snel en het was best een dikke kikker. Hij was snel en hij huppelde al weg. En Cynthia en Inge schreeuwen haha. Echt grappig. Toen de kikker niet verder kon had ik hem opgepakt en daarna maar snel naar buiten gegooid. En toen waren Cynthia en Inge weer rustig. Maar het was echt leuk. We hebben er ook een filmpje van gemaakt.
Daarna zijn we maar gaan eten want het werd steeds later natuurlijk. En na het eten zijn we nog even achter de laptops gegaan. en weer vroeg slapen omdat we morgen weer naar stage moeten. En daarna heerlijk weekend!! :)
22 Augustus 2008 - 11:29
Dianne:
Hey hoi!
Hier effe de zus van Inge. Heldhaftig hoor dat je die kikker hebt gevangen. Heb me echt rot gelachen om jullie filmpje! Krijsende meiden.. haha
Hopelijk heb jij het ook een beetje naar je zin daar in het verre Paramaribo, maar dat zal vast wel! Maak er een leuke tijd van. Ik lees trouw jullie weblogs mee, nouja die van jou heb ik vandaag pas gevonden per toeval maar wel grappig allemaal!
Hey succes op stage en vang maar veel kikkers!
Geef mn zus maar een dikke kus van mij!
22 Augustus 2008 - 13:29
Mamma En Pappa:
wat een pech met de lekke band en ben blij dat we hier in Drenhte niet veel last hebben van kikkers. -
22 Augustus 2008 - 21:18
Marloes:
hee alex!
Alles goed? Volgens mij wel of niet
Hier gaat het wel goed, heb alleen niet zulk mooi weer als jullie nu hebben. Bevalt de stage een beetje? Vast wel aan je berichten te zien. Mis je nederland al een beetje of geniet je heerlijk van het weer?
Spreek je misschien nog wel weer eens..
xx mls