Naar Nieuw Amsterdam geweest
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
25 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo
Vandaag was het echt een super leuke dag! En het weer is hier ook altijd super mooi gelukkig!
Lang uitslapen lukte vanmorgen niet, maar daar ben ik nu wel aan gewent. Om 07:00 was ik wakker en been ik er gelijk uit gegaan. de zon scheen alweer heerlijk en de lucht was erg mooi blauw! Ik ben vanmorgen lekker buiten gaan zitten. en ik ben wat dingetjes voor mezelf gaan doen. en nog maar even wat extra’s voor school gedaan. Even later werden Inge en Cynthia ook wakker. We hebben eerst nog wat gerommeld thuis en om 11:00 zijn we op de fiets gestapt. We hadden flesjes water mee, broodjes gesmeerd voor onderweg en nog wat andere dingetjes. We hadden echt een super mooie fietstocht vanmorgen, we kwamen langs prachtige villa’s en we hebben nog een heeeele grote leguaan gezien langs de weg en de natuur was erg mooi. We waren op weg naar het plaatsje Leonsberg. Daar heb je hele leuke bootjes en als je zegt waar je heen wilt dan wordt je er heen gebracht. We hadden gehoord dat Nieuw Amsterdam erg mooi is en dan we dat gewoon gezien moeten hebben. Dus we besloten om naar Nieuw Amsterdam te gaan. Voor 50 srd werden we heen en terug gebracht, dat is niet veel geld, ongeveer 13 euro en dat delen we met z’n 3en en als je met meer gaat dan deel je het bedrag gewoon door meer personen. Het was echt heerlijk op het water. We hadden onze fietsen ook mee genomen zodat we daar kunnen fietsen. Toen we in Nieuw Amsterdam waren, gingen we eerst maar even pauzeren. We hadden echt veel dorst en we hebben even een broodje gegeten, daarna zijn we gaan fietsen naar het fort. Het was een soort museum. Maar het is wel prachtig daar! We hebben kanonnen gezien, schuilhutten, een gevangenis, tanken, koetsen, uitkijktoren en nog veel meer. Het was echt leuk om te zien. We hadden alleen geen gids maar er stond wel veel geschreven op borden wat het was. We liepen over een bruggetje en we zagen allemaal touwen in het water. Cynthia trok een touw omhoog en er zat een dikke krab aan haha. Toen kwamen er mensen aan en ze verteelden dat ze zo krabben vangen. Ze hadden vis aan het draad en daar happen de krabben op. maar ze vertelden dat je niet altijd krabben kan vangen maar omdat het 2 dagen geleden zo heeft geonweerd, zijn de krabben van slag en dan gaat het vangen makkelijker. De krabben die ze vangen gaan ze gebruiken voor de warme maaltijd. Het was wel heel leuk om te zien hoe ze dat doen. daarna zijn we op een mooi smal bos paatje gaan wandelen, dat was ook een leuke weg maar wel veel rare insecten daar. Ik vond het wel mooi om te zien. Daarna zijn we weer terug naar het museum gelopen. Normaal hou ik daar niet van maar dit was echt mooi. We zijn ook nog in de gevangenis geweest, dat was ook interessant hoe de gevangenissen er daar vroeger uit zagen. Nou… daar wil je echt niet zitten hoor. Toen we dat hadden gezien zijn we nog even naar de zee gelopen. Echt jammer dat die niet zo blauw is maar het was wel heerlijk om er even met de voeten in te zitten. het water was echt lauw. Op dat moment hadden we wel zin aan iets ijs kouds want het was 35 graden vandaag en geen wolkje aan de lucht, Heerlijk!!! Haha.
Toen we terug wilden gaan naar de plek waar de boot staat, kwamen we een brandweerkazerne tegen. Ik vond dat wel mooi om te zien en wou er even een paar foto’s van maken omdat ik het dan kan laten zien aan mijn vriend. Hij zit namelijk ook bij de brandweer en hij zal het wel leuk vinden om te zien hoe de brandweer er in Suriname er uit ziet denk ik. Toen ik foto’s aan het maken was, zij hij: zo mooi ben ik niet hoor om foto’s van mij te maken. Haha. Ik zij toen dat ik het wel mooi vond om te laten zien aan mijn vriend, ik vertelde dat hij ook bij de brandweer zit. En ineens hadden we een heel gesprek over de brandweer, best grappig haha. En later ging het over Suriname en ineens stonden we wel een uur met hem te praten. We mochten de kazerne nog van binnen zien, ook erg grappig. En ik had het nog voor elkaar gekregen om in de brandweerauto te gaan zitten. het was echt heel leuk dat het zo alleen om een fotootje begon. Maar we moesten maar es verder al kon die man wel uren praten volgens mij. Toen we weer bij de plek stonden waar de boot zou komen, zagen we geen boot en waren we even aan het wachten. Er kwam steeds een auto langs met 2 Nederlandse mannen die elke keer maar bij ons stopten en steeds vroegen of we bier hadden… ze vonden zich nogal lollig volgens mij. Maar we gingen er maar niet te veel op in. toen we al een hele poos aan het wachten waren op de boot, gingen we maar eens rondkijken of er nog andere boten waren waarmee we terug konden. En toen kwam er een Surinaamse man aan die zij dat we een nummer moesten bellen op het huisje waar we stonden te wachten. En toen kregen we de man van de boot aan de lijn. Hij zou direct naar ons toe komen… maar dat duurde een Surinaams tijdje. Op de boot was het weer heerlijk. We willen nog een keer een wat langere boottocht gaan maken hadden we besloten haha. Toen we er weer waren zijn we weer naar huis gefietst.
Toen we thuis kwamen hebben we eerst heeeeeel veel water gedronken en daarna hebben Inge en ik onze bikini aan gedaan en zijn we het zwembad in gesprongen haha. We hadden het erg warm dus in het zwembadje was het wel heerlijk nu. Daarna hebben we nog even gerelaxt en ik ben nog even met stage dingen op de laptop bezig geweest en Inge had in de tussentijd heerlijk gekookt! We hadden echt super lekkere macaroni. Maar na zo’n dag hadden we ook wel honger. Na het eten, afwassen en opruimen zijn we nog even achter de laptop gegaan en tv gekeken.
En om 10:00 weer slapen want we moeten er morgen weer vroeg uit voor stage.
25 Augustus 2008 - 08:06
Jan En Tineke:
Hoi Alexandra, weer zo'n super uitgebreid verslag. Wat genieten jullie daar geweldig zeg. Heerlijk.
Hebben jullie wel voldoende zonnebrandcreme bij je?
We zijn alweer benieuwd naar je volgende verslag. XX en groeten van ons uit een KOUD Nederland.
25 Augustus 2008 - 09:59
Andries En Renske :
wat een belevenis .leuk
groetjes tot horens -
25 Augustus 2008 - 14:29
Djura :
hee hallo!
je zal wel denken wie is dit haha, ik loop ook stage in Suriname. Samen met een klasgenootje.. We zijn vorige week vrijdag aan gekomen en hebben er dus alweer een dikke weet opzitten.. Waar loop jij stage?? En ben je alleen of met meerdere?? Wij moeten nog een beetje de weg vinden enzo hier.. hebben al een heleboel gezien en gedaan maar het uitgaan etc hebben we nog niet veel van gezien.. ik had net een bericht geplaatst op mn eigen site djurahornyak.waarbenjij.nu en toen zag ik allemaal berichten staan van anderen die ook hier zaten, ik dacht ff contacten;)
groetjes Djura -
25 Augustus 2008 - 17:19
Edwin:
moi, ziet er allemaal Errug relaxt uit daar ook leuk dat ouwe museum enzo mooie fotos gr -
25 Augustus 2008 - 18:34
Djura:
heey!!
de tourtonnelaan ken ik! wij zitten op de nola hattermanstraat 11. dat is een zijstraat van de plutostraat! die loopt dwars op de tourtonnelaan! dus vlakbij!! wij zijn met zn 2en, en we lopen stage bij Barlo's dit is een beauty spa. We zijn schoonheidsspecialises vandaar:) We kunnen wel eens een keer wat afspreken? Dat is wel gezellig lijkt mij omdat we allemaal nog een beetje de weg moeten zoeken haha.
Groetjes!!