Wie stuurt ons Jus uit Nederland? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Wie stuurt ons Jus uit Nederland? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Wie stuurt ons Jus uit Nederland?

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

26 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo

Maandag 25-08-2008

Vanmorgen moesten we er weer vroeg uit om naar stage te gaan. Ik kon er niet best uitkomen, mijn bedje lag nog te lekker haha. Maar toen ik weer helemaal klaar was om naar stage te gaan, was ik helemaal wakker en had ik weer veel zin om naar stage te gaan. Op stage waren alle mensen weer erg aardig. Ze vroegen hoe het weekend was en ze luisterden aandachtig naar onze verhalen en ze moesten ook wel lachen haha. Ze hadden ook al op papier staan hoe we ingepland zijn. Ik ben deze week nog bij de grotere kinderen van 3 tot 8 en Cynthia is bij de kleintjes van 0 tot 2 het was weer erg leuk en de kindjes ook allemaal in koor: Goedemorgen Tante! Dat was wel heel lief. Ik heb weer geholpen met wassen, afdrogen, insmeren, aankleden en het haar doen. daarna ging ik bedden soppen met een collega, dat was ook gezellig. Ik heb daarna geholpen met een fruithapje bij de kleintjes en daarna wat dingetjes opgeruimd. Toen de kleintjes klaar waren met eten, gingen ze spelen. Ik heb even een stukje gewandeld met de kindjes, met de bal gespeeld met ze, met zand gespeeld en nog wat kleine spelletjes. Het was weer heel gezellig vandaag op stage. ik heb nog mee geholpen met de warme maaltijd en daarna heb ik kleine kinderen verschoond en daarna naar bed gebracht. Toen de kinderen op bed lagen heb ik zelf even een broodje gegeten. We hebben nog wat dingen overlegd over stage en toen was het alweer 13:00 en mochten we weer naar huis. Er kwam echt een mega donkere lucht aan en de zon was ineens helemaal weg. We werden op de terugweg dus ook nat geregend maar ik vond dat eigenlijk best lekker want ik had het heel warm. Maar nu was de regen ook warm dus dat was minder.
Na een half uur was de lucht weer mooi blauw en was er niks meer van de regen te zien.
Toen we weer thuis waren ben ik gelijk weer even wat voor stage gaan doen omdat we naar de kopie shop wilden gaan om dingen te printen vanaf de usb stick dus ik snel snel alles afmaken en om 15.30 kwam Inge ook al. Ze hielp me gelijk even met wat dingetjes voor school en het was ineens alweer 16.30 en we waren dus alweer te laat om naar de kopie shop te gaan want die zou rond die tijd dicht gaan. Dus doe ik het morgen wel.. dat kan hier in Suriname wel haha.
Inge en ik hebben nog even wat gedronken en daarna zijn we met z’n 3en even naar de winkel gelopen om jus te zoeken want die missen we nu echt wel hier! maar echt nergens jus.. en als we het vragen denken die mensen hier: ??? waar hebben ze het over? Jus? Dat kennen ze niet. Dan komen ze met spaghettisaus saus of andere rare dingen aan maar we vinden het wel grappig haha. We kunnen ons net zo hard uitsloven om uit te leggen wat jus is en waar je het voor gebruikt maar dat kennen ze hier dus gewoon niet.

DUS MENSEN!!! HELP DEZE 3 MEISjES DOOR WAT JUS OP TE STUREN UIT NEDERLAND!!!!!

Tourtonnelaan 106
POB 1270
Suriname
Paramaribo

We hadden vandaag heerlijke zuurkool met worst gegeten. Dat ging er goed in bij ons. Daarna hebben we nog wat in huis schoon gemaakt want dat moet natuurlijk ook gebeuren he. En toen zijn we tv gaan kijken en ons verhaal typen achter de laptop. en nog even wat gekletst. En om 10 uur weer slapen om weer fit te zijn op stage.
Nou we zijn benieuwd of we binnen 2 weken eindelijk jus hebben….. haha.

• 26 Augustus 2008 - 18:33

Rianne:

Hallo Alexandra,

In Paramaribo zit een grote en bekende supermarkt die ontzettend veel Nederlandse producten verkoopt. Ik kan zo niet op de naam komen, maar als je dit uitlegd aan de taxichauffeurs brengen ze je er wel naar toe!

Groetjes, Rianne

• 25 September 2008 - 15:02

Tante Fennie:

ik had eerst niet door dat jij het was van daar late reaktie.heel leuke fotos.ik ziedat je geniet.wat eenleuk siete. groetjes ome henk .marielleen tante fennie. we gaanlekker veel mailen.

• 21 Januari 2009 - 14:23

Zara_taal@hotmail.co:

Beste alexandra,

Ik ben zara en ik ben van plan om met 3 andere vriendinnen in febuari 2010 naar suriname te gaan voor stage, nu hebben we net gehoord over onze huis verstiging en kreeg ik het adres tourtonnelaan 106, verblijf jij daar momenteel? ik zag namelijk jou pagina als eerst verschijnen bij google. ik ben toch wel nieuwsgierig hoe je het huisje is? en wat voor instelling je stage loopt? ik hoop dat je tijd hebt om mijn bericht te beantwoorden..
    veel plezier.
    Groetjes Zara Taal