Lekker vrij dagje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Lekker vrij dagje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Lekker vrij dagje

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

31 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo

Zaterdag 30-08-2008

En ja hoor… weer om 07:00 wakker vandaag haha. maar dan heb ik natuurlijk wel veel aan de dag. Het was vanmorgen alweer stralend mooi weer. ik ben lekker in de tuin gaan zitten om mijn zorgplan af te maken. om half 12 had ik met twee meiden afgesproken die vlak bij ons wonen, we kenden elkaar nog niet maar ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen.Ze heten Djura en Hester. Ze kwamen me ophalen en we zijn daarna naar 2 andere mensen gegaan waar Djura en Hester veel contact mee hebben en ze laten Djura en Hester veel zien in Suriname. Het zijn twee leuke meiden en de mensen waar we heen gingen waren ook erg aardig en gastvrij. We zijn eerst naar een beautysalon geweest van de zus van die man omdat de Djura en Hester daar de opleiding voor volgen en ze waren nieuwsgierig hoe het daar er uitziet.
Dus ik heb ook een rondleiding gekregen, dat was echt leuk om te zien. Ze hebben daar echt van alles. De mensen daar zijn ook heel gastvrij. Daarna zijn we doorgereden naar een andere zus van die man en ze heeft een viszaak. Dat was echt leuk daar. De mensen waren ook erg vriendelijk en we hebben daar nog even wat gedronken en vis gegeten. Ons doel was om een zwembad te zoeken waar we voor een paar maanden heen kunnen om lekker te zwemmen en te zonnen. Maar dat is nog best prijzig. Je moet er namelijk precis voor een jaar aan vast zitten. dus als je maar 3 maanden wilt, betaal je wel voor een jaar. We hebben echt een super mooi zwembad gezien! Toradika heet het daar. Ze hebben daar een mooi zwembad, jacuzzi, sauna, je kan er fintnessen, gezellig wat drinken, zonnen. Echt van alles en het ziet er mooi uit. waarschijnlijk worden we er lid van. Daarna zijn we weer terug naar het huis van die 2 mensen gereden want Djura en Hester moesten weer aan het werk. Ik ben nog even met ze mee gefietst naar hun huis en daar heb ik ook een rondleiding gekregen in de beautysalon, ook erg leuk en ze wonen er ook leuk. Er zit een bar onder hun huis.
Daarna ben ik weer naar huis gefietst, even kijken wat Inge en Cynthia uit spoken haha. Ik heb nog lekker in mijn zwembad gelegen en Marisca kwam nog langs met een vriendin. Dat was ook gezellig. Wat later in de middag toen het niet zo heel heet meer was zijn we boodschappen gaan doen, en vanavond zijn Cynthia, Inge en ik gaan winkelen in een heel groot warenhuis. Dat was echt gezellig. Er was ook een dansmarathon bezig, echt leuk hoe die Surinaamse mensen dansen. En ook altijd vrolijke muziek. Daar hebben we toen nog even gezeten. En na een poosje kregen we trek en hadden we alle winkels al gehad. Dus hebben we een taxi gebeld naar La caff. Maar toen we daar waren, zaten er helemaal geen mensen en konden we er ook niet eten. We hadden er wel veel van gehoord via andere mensen maar dat viel dus tegen. Misschien is het later op de avond wel heel gezellig. Aan de overkant zat Het Vat. We zijn daar toen heen gelopen en hebben we daar wat gegeten en gedronken. Maar we zijn niet al te lang gebleven omdat we morgen er vroeg uit gaan. We gaan weer een fietstocht doen en dan met de boot dolfijnen zien en daarna bij een strandje lekker zonnen en misschien wat bekijken. Daar heb ik veel zin in!
Dus we gaan maar niet al te laat slapen vanavond.
En de stroom is hier nu uitgevallen dus we zitten hier nu in het donker…. Ik hoop maar dat de stroom het zo wel gaat doen omdat ik in die hitte niet kan slapen en de airco doet het nu niet…..