Dagje naar Braamspunt geweest
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
31 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo
weer lekker met z'n 3en een vrije dag!
maar de stroom was gisteravond uitgevallen, en het ging om half 5 vanmorgen pas weer aan. Dat was echt vervelend omdat het hier ’s nachts echt warm is en de airco deed het dus ook niet. Dus alle drie hebben we niet goed geslapen van de warmte. Vanmorgen waren we alle drie ook weer vroeg wakker. Maar dat kwam mooi uit want we zouden wat leuks gaan doen vandaag. Om half 10 zijn we vanmorgen weg gegaan. eerst hebben we weer een lange fietstocht gehad naar Leonsberg en daar zijn allemaal bootjes. we vroegen daar aan een man of hij ons naar Braamspunt kon brenegen en of we onderweg dolfijnen konden zien. Die man zij ja natuurlijk dat kan. Op de boot was het echt heerlijk. En we hebben heel veel dolfijnen gezien! Dat was echt zo mooi om te zien. Alleen foto’s maken wou niet zo goed omdat de dolfijnen te snel waren met dat gespring van hun. Maar we keken onze ogen uit en soms kwamen ze ook best dichtbij. en de man die de boot bestuurde deed ook erg zijn best voor ons zodat we veel dolfijnen konden zien. Toen we daar een uur hadden rondgevaren zijn we naar Braamspunt gevaren. Daar heeft de man ons afgezet en hij bleef op ons wachten. Eerst liepen we op het strand tussen de dode vissen, dat stonk en zag er vies uit. en we zagen mensen die vissen en garnalen hadden gevangen. Daar hebben we ook nog even bij gekeken. Maar het ging ze alleen om de garnalen haha en de vissen hoefden ze niet. We zagen ook veel zwerfhonden. We hadden echt iets van hier gaan we niet op het strand liggen, we kijken wel wat rond. Het was echt leuk om te zien hoe die mensen allemaal zo met die vissen bezig zijn. En toen we even verder liepen zagen we een mooi strand en nog meer mensen waar we lekker konden liggen. en de zee was ook heerlijk, wel sterke stroming en jammer genoeg niet helder blauw water. Maar dit was de echte zee met strand! Dus we hebben ons daar vanmiddag prima vermaakt. En we zijn ook goed verkleurd. Mijn hele gezicht is rood, terwijl ik me vaak heb ingesmeerd. Maar die wordt vast wel bruin, dan val ik hier ook niet zo op haha. toen we het wel weer hadden gezien gingen we weer naar de boot en die man is echt de hele tijd op ons blijven wachten haha. hij had een hangmat in de boot en daar lag hij die tijd in te slapen.
De terugreis was ook weer lekker, een heerlijk windje en niet al te warm. en na een poosje waren we weer bij de fietsen en zijn we weer naar huis gefietst.
Thuis zijn Inge en ik gelijk in het zwembad gesprongen haha. en daarna ben ik lekker gaan douchen. Na het douchen zijn we heerlijk gaan relaxen en even achter de laptop. rond 8uur kregen we wel wat trek. Inge en Cynthia zijn patat op gaan halen en ik had geen zin in patat dus heb ik noedels gegeten. na het eten hebben we de boel opgeruimd en weer even wat voor ons zelf gedaan. ik ben niet al te laat gaan slapen want morgen van 7 tot 3 naar stage.
we hebben ook weer een boel foto's gemaakt vandaag. maar als ik alles op de site zet, dan ben ik wel even bezig haha.
XXX
01 September 2008 - 09:30
Desiree:
Heeeyy alex
wat een leuke verhaaltjes ik lees ze elke keer hoor:D:D
oooh wat een vet zielig hondje op die foto hebben jullie hem wel wat eten gegven.
ppff zou daar egt niet heen kunnen als ik dan zown hondje zie meot ik hem direct meenemen zo zielig.
kusss -
01 September 2008 - 16:30
Edwin:
leuke plaatjes weer krijg wel zin in zeevissen als ik tzo zie alleen die dooie vis ziet er we ranzig uit:) groeten