Samen met Eefje naar de vakantie school - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Samen met Eefje naar de vakantie school - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Samen met Eefje naar de vakantie school

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

17 September 2008 | Suriname, Paramaribo

Dinsdag 16-09-2008

Vandaag ben ik met Eefje mee geweest naar de vakantie school. Kinderen van haar stage gaan daar overdag heen en ze was gevraagd om daar mee te helpen als begeleiding. Ze had mij gisteren gelijk gebeld of ik ook zin had om mee te gaan. Ik was toch vrij vandaag en het leek me erg leuk. Om 8uur moesten we er zijn.
Ik ben eerst met de fiets naar Eefje gegaan en toen ik bij haar was heb ik mijn fiets neer gezet en zijn we met de bus naar het centrum gereden. De bussen zijn echt grappig hier. ze reiden overal en je kan de hele busrit mee voor 1,5 srd. Dat is omgerekend 40 euro cent. Dus dat is echt weinig. Je kan gewoon bij de weg gaan staan en als er een bus langs rijdt, steek je je hand omhoog en dan stopt hij. Dus dat is erg handig hier. je hebt dus geen bushaltes en geen wisselende tarieven. Maar je weet dus nooit of je op tijd gaat komen omdat de bus er niet op een bepaalde tijd is, je moet gewoon geluk hebben dus.

Wij waren op tijd gekomen. We hebben eerst even kennis gemaakt met het personeel en daarna kwam er een bus met alle kinderen. toen ze allemaal binnen waren vroeg het personeel of Eefje en ik een warming up wilden bedenken met de kinderen. wij vonden dat wel grappig en begonnen te springen, met onze armen en benen te bewegen. De meeste kinderen deden ons mooi na. We moesten wel lachen hoe we daar eigenlijk belachelijk stonden te doen haha. maar het is ons wel gelukt.
Toen we klaar waren met de warming up, zijn we gaan begeleiden bij het springkussen. Ze waren mooi aan het spelen. Eefje en ik waren spelletjes aan het bedenken maar toen we het met de kinderen gingen doen, begrepen ze ons niet dus dat wou niet echt lukken. We hebben vies en lekker gedaan, Annemaria koekoek, en tikkertje met bevrijden. Op den duur stopten we maar omdat de kinderen het niet zo goed begrepen. De kinderen waren niet verlegen en kwamen veel naar ons toe. Toen we gingen zitten zijn er kinderen onze haren gaan invlechten, ze vonden onze haren wel heel bijzonder haha. na een poos zijn we naar de grotere kinderen gegaan en hebben we daar spelletjes gedaan. Ze waren bezig met slagbal en we hebben nog fopbal gedaan. Het was een leuke dag met de kinderen. om 13:00 mochten we naar huis.

Eefje en ik zijn even winkels gaan bekijken en richting haar huis gelopen. Toen we bij haar thuis waren, gingen we nog even rustig zitten. haar huisgenootje was er ook, toen hebben we nog even gekletst met elkaar. Daarna zijn Eefje en ik op mijn fiets naar mijn huis gegaan. we hebben nog even wat gedronken, gekaart en nog even bij een winkeltje bij ons in de straat geweest. Om 17:45 kwamen Hester en Djura ons ophalen met de taxi om naar Salsa les te gaan. Kimberley kwam ook met ons mee. Het begon om 18:00. toen we er waren en ons wilden aanmelden, zij die vrouw dat we pas 30 september me konden doen omdat er dan een nieuwe groep gaat beginnen. Toen zijn we even wat gaan drinken met elkaar. Hester en Djura gingen later weer weg en toen zijn Kimberley en ik bij Andere Nederlanders gaan zitten. het zijn ook leuke studenten. Dus vanavond weer nieuwe mensen leren kennen haha. toen de Salsales was afgelopen, zijn we met een groep van 14 studenten gaan eten bij….. een pannenkoeken restaurant. Het was erg gezellig en ik heb nu nog veel meer mensen leren kennen. Ik ben samen met nog 2 andere studenten weer veilig gebracht door een jongen die ook mee was en hij was met de auto. Dus dat scheelde ons weer een taxi.
Morgen er weer vroeg uit, want ik moet weer de hele dag naar stage.

• 17 September 2008 - 14:45

Eef!:

Leuk verhaal, misschien kun je de volgende keer wel weer mee met vakantie school :-)

Zie ik je snel weer!
    Moeten ook nog ff naar Stefanie voor het geld!

Kussie

• 17 September 2008 - 21:28

Danny:

Heyz schatje!

Super daggie weer gehad jha!
    Spreek je heel snel weer.

Hele dikke kus. HVJ !!!