Leuk dagje stage
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
16 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Vandaag had ik weer een dagje stage. De dag ging echt zo snel voorbij.
Ik was vanmorgen bij de grote kinderen. nou dat was wat zeg. De meiden waren allemaal wel leuk maar de jongens…. Bah wat waren die vervelend zeg! Ze deden echt alles wat niet mocht en ik kon heel boos zijn op ze maar ze luisterden echt niet, ik werd gewoon uit gelachen.
Er kwam een tante naar mij toe en ze zij: kom, ga je mee even naar het AZP? (ziekenhuis)Ik dacht??? Waarom? Maar… zo kom ik er mooi wel even onderuit haha. en de tante zij dat de 2 nieuwe kinderen bloed moesten prikken en de baby moest voor controle heen. Ik vond het leuk dat ik mee mocht. Toen we bij het bloedprikken zaten te wachten tot we aan de beurt waren, kwamen er mensen naar mij toe om te vragen of ik geld had voor hun taxi… ze dachten, hé een Nederlander die heeft geld. En ik hoorde dat ze er dan vaak drugs voor gaan kopen. Nou ik trapte er mooi niet in.
Toen we aan de beurt waren had ik eerst het jongentje op schoot. Hij was erg flink, hij keek er gewoon naar en het deed hem allemaal niks. Daarna was het meisje aan de beurt. Ik voelde haar hartje snel kloppen en ik dacht ojee.. als dat maar goed gaat. En ja hoor, de naald ging er in en ze werd helemaal wild. Ik moest haar stevig vast pakken, haar andere arm ook want ze wou de naald er zo uittrekken. Gelukkig is het goed gegaan.
Daarna gingen we naar de kinderpoli en daar moest de baby voor controle.
We hebben er erg lang gezeten. Ik had de baby vast en de mensen dachten dat de baby van mij was haha. ik zij nee, moet er nog niet aan denken hoor, wil nog veel te veel doen. toen we aan de beurt waren, was er een hele vage arts. hij was wat aan het mopperen en deed heel onvriendelijk tegen ons. En het is allemaal niet gelukt waar we voor kwamen. Maar we hebben maar weer een andere afspraak gemaakt. Rond 2uur waren we pas weer in het lotjeshuis. De tantes waren allemaal al ongerust geworden omdat het zo lang duurde.
Ik heb ook met de directrice van het lotjeshuis overlegd of ik donderdag ook stage mag lopen in plaats van vrijdag omdat mij een tripje is aangeboden door studenten om met hun mee te gaan naar het binnenland. Nou daar hoef ik dus echt niet over na te denken. Ik wou erg graag mee, het moet echt super mooi zijn. Dus vrijdag, zaterdag en zondag ga ik mooi Naar het binnenland!!!
Het was zo weer 3uur dus was mijn stage dag alweer voorbij.
Thuis ben ik even in de hangmat gaan liggen. en even achter de laptop.
Ik moest namelijk nodig met school bezig omdat ik verder de hele week geen tijd meer heb voor school. Maar ik loop gelukkig mooi op schema.
Vanavond hebben we met z’n 3en weer gezond gegeten. Bloemkool, gekookte aardappels met jus, en knakworstjes.
En daarna ben ik weer even achter mijn laptop gegaan om voor school nog wat dingen af te maken. en mijn verhaal te typen natuurlijk.
Eefje belde mij of ik morgen mee wou met de kleine kinderen van haar stage voor begeleiding. Ze gaan een dagje weg en ze konden nog wel wat hulp gebruiken. ik zij gelijk ja! Dat lijkt me echt gezellig. dus ik ben benieuwd… maar dat lezen jullie morgen wel hoe dat is gegaan.
Ik moet om half 8 bij eefje zijn dus dat wordt deze keer even vroeg op bed denk ik. Ik heb de afgelopen 3 dagen maar 3 of 4 uur per nacht geslapen dus dat is niet zo gezond.