Dagje stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Dagje stage - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Dagje stage

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

31 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Woensdag 29-10-2008

Vandaag ben ik weer de hele dag naar stage geweest. het was een leuke dag vond ik. Cynthia en ik gingen samen de kleine kinderen baden. Ik vind het leuk dat we eigenlijk alles wel zelfstandig mogen doen. we hadden er plezier in vanmorgen en het was ons ook allemaal gelukt. We hebben ook het ontbijt met z’n 2en gedaan. dat ging soms even wat lastiger want bepaalde kinderen aten moeilijk en toen moesten we wel even streng zijn. We hebben daarna de grote afwas gedaan en de eetzaal schoon gemaakt. En we hebben de bedden gesopt en opgemaakt. Dat was dus wel een drukke ochtend vond ik.
Toen alles klaar was, heb ik met de kinderen gespeeld. Vandaag was ik even met de kleintjes van 0 tot 2 aan het spelen.
Er was een vrouw bij het lotjeshuis die werkt in het ziekenhuis maar ze kwam vandaag even een dagje bij ons kijken. Ik vond het erg interessant om te horen wat ze allemaal te vertellen had. We kwamen even ter sprake over decubitus wonden (doorlig plekken) ze vertelde dat heet heel moeilijk te genezen is en dat er bijna geen mensen van de wonden af komen. ze vertelde ook hoe die wonden in het ziekenhuis waar ze werkt behandeld worden. Ik schrok er wel een beetje van.
Ze ontsmetten eerst de wond en dan gooien ze de wond vol met honing. Ze vertelde mij dat er in honing een genezende stof zit. Ik had er een andere mening over… en ze vertelde mij ook dat uit de wond de crotiserende weefsel wordt gehaald (dood weefsel) en dan wordt de wond helemaal met betadine behandeld. dat lijkt me een beter idee maar het ligt er dan ook aan hoe diep de wond al is. Ik heb er andere ideeën over namelijk. Ik vertelde de verpleegkundige hoe wij in Nederland de decubitus wonden behandelen. Maar ze vertelede dat er veel mensen het ziekenhuis binnenkomen die geen geld hebben. het is te duur om al het materiaal door het ziekenhuis te laten bekostigen. En dus proberen ze het zo op te lossen met goedkopere producten. Maar ik vond alle veerhalen van de vrouw interessant om te horen.
Het was al weer snel 12uur en toen gingen we helpen bij de warme maaltijd van de kinderen. en na de warme maaltijd heb ik de grotere kinderen op het toilet gezet. Toen ze allemaal klaar waren, zijn ze allemaal gaan rusten en heb ik nog even de boel opgeruimd.
Daarna heb ik nog even met de tantes gekletst en om 15:00 zijn we weer naar huis gegaan.
Nu heb ik 2 weken vakantie!!!!!!!!!!!!!!!! :)
En mijn lieverd komt morgen!!!!!!! Eindelijk! En HJ, ben en steve natuurlijk ook :)
Ik kan echt niet wachten!! Haha

Toen we thuis waren, heb ik even in de hangmat gerelaxt en nog even wat kleine dingetjes gedaan. we hebben ook nieuwe bovenburen gekregen. Die mensen wonen in Nederland en ze huren hier een huis. ze komen een paar keer per jaar naar Suriname toe. Ze zijn erg aardig en ze wisten echt heel veel te vertellen! we hebben zo een paar uur in de tuin gekletst. Om 20:00 moesten we maar eens gaan eten. We hebben onze koelkast vol staan met eten. We hebben dat gekregen van de Surinaamse mensen en van de buren. We hadden echt heel veel keuze om te eten vanavond en na het eten zaten we alle drie ook goed vol! Maar het was heerlijk. Al wist ik soms niet wat ik aan het eten was haha.
na het eten ben ik nog even achter mijn laptop gegaan en nog wat geluierd. en rond 23:00 lag ik weer in mijn bedje.

• 30 Oktober 2008 - 11:54

Jiska:

he alex

leuke verhalen weer, en nu lekker vakantie!!
    geniet ervan en vergeet niet af en toe ook in je vakantie een berichtje te plaatsen
    veel plezier met die kerels daar

doei groetjes jiska

• 30 Oktober 2008 - 19:57

Marloes:

Haii alexje!

Alles goed? volgens mij wel..
    Bevalt nog steeds in suriname? volgens mi j domme vraag maargoed..haha..
    anders word het ook weer berichtje van niets:p
    ik wou je iig veel plezier wensen in je vakantie ( waar de rest ook op lijkt in zo'n heerlijk land) haha..

en als ik weer wat echt heb te vertellen dan stuur ik wel wat haaha..

groetjes van me mams!

xxx mls

• 31 Oktober 2008 - 09:27

Jan En Tineke:

Ha die Alexandra, het is hier vandaag vrijdag. En als het goed is, is Danny nu bij jou. We zijn benieuwd naar de verhalen hoor.
    Doe iedereen die wij kennen de groeten en een dikke knuffel van ons.