Naar stage geweest
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
26 November 2008 | Suriname, Paramaribo
Vanmorgen ben ik weer vroeg opgestaan om weer naar stage te gaan.
Ik was samen met een collega bij de grotere kinderen. Ik heb hun tandjes gepoetst, gebaad, ingesmeerd en aangekleed. Toen we klaar waren, heb ik geholpen bij het ontbijt van de kinderen. en daarna gingen de kinderen spelen.
Het was heel druk omdat er veel vrijwilligers waren en ik ha wel zin om wat te gaan doen met de kinderen. ik heb toen met de maatschappelijk werkster overlegd om met een paar kinderen pietjes te gaan maken. dat vond ze een leuk idee. Ik kreeg papier mee en ik ben een voorbeeld gaan maken. om 11:00 kwamen de schoolkinderen terug en ze waren allemaal nieuwsgierig wat ik aan het maken was. Ik heb 4 kinderen uitgekozen en meet hun ben ik pietenhoofdjes gaan maken. Echt lief hoe serieus ze er mee bezig kunnen zijn haha. onder het knippen en plakken vroeg ik aan de kinderen of ze zwarte piet en sinterklaar ook kennen. Maar ze waren er niet zo heel enthousiast over. Eerst wisten ze niet wie het was, ze weten niet waar hij vandaag komt en wat sinterklaas en zwarte piet allemaal doen. Ik vind toch dat Sinterklaas maar meer zijn best moet gaan doen om ook eens te kijken hoe het in Suriname is. Sinterklaas weet niet wat hij mist in zo’n mooi, warm land!
Het enigste wat de kindjes weten is dat de zwarte pieten hun mee gaan nemen in de pietenzak en dat ze gemeen zijn. Ze zijn meer bang voor zwarte piet en Sinterklaas dan dat ze het leuk vinden. En ik vroeg of ze ook wel pepernoten lusten. En ze weten niet eens wat dat zijn… Dus Sinterklaas en zwarte pieten…… Dat wordt dan maar even bewijzen dat jullie wel goeie mensen zijn en dat jullie lief zijn voor de kindjes.
Toen we klaar waren met de pietjes, was het alweer 12uur en gingen de kindjes eten. Ik heb de kleintjes geholpen om eten te geven. Toen ze het op hadden, kwamen er een paar Surinaamse mensen aan. een Man was Jarig en hij wou de kinderen graag trakteren. En de kindjes gingen liedjes zingen. Echt heel lief toen ze zo braaf aan het tafeltje zaten en druk aan het zingen waren haha. de kinderen werden getrakteerd op cake.
Na het eten heb ik nog luiertjes van de kindjes verschoond en ik heb ze naar bed toe gebracht.
Ik ben even gaan helpen met schoonmaken en alles klaar was, zijn we even met elkaar gaan zitten. verder hadden we niet veel meer te doen en om 15:00 mocht ik weer naar huis.
Toen ik thuis was ben ik gelijk gaan douchen enz. en ik ben nog even achter mijn laptop gegaan. en mijn lieve vriendje heeft me toen nog een hele poos gebeld!!!!! Dat vond ik echt super leuk!!! en ik heb zijn moeder ook nog even kunnen spreken:)
Om 18:00 had ik afgesproken met Helga, Remco en Ravina. Helga ging voor ons koken. Dat kan ze echt goed! ze heeft een koks diploma.
Ze had kousenband met courgette, aardappel partjes en kipnugets. Het was erg gezellig en het smaakte echt goed!
Vanavond zijn we naar Broki geweest met Ravina, Helga en Ramco. Daar hebben we even gekletst met elkaar en even wat gedronken. Ik had nog afgesproken met 3 meiden van stage. dat zijn de meiden die daar vrijwilligerswerk doen. het werd steeds gezelliger dus. En weer wat later kwamen er nog meer mensen.
Ik ben uitgenodigd samen met Remco, Helga en Ravina voor een trip ik het weekend naar Bigi Pan. Dat lijkt me echt heel erg leuk! we gaan zaterdag en zondag.
We gaan met 25 mensen en we gaan dan kaaimannen spotten en we gaan dan midden op het water slapen met elkaar in de hangmatten. En we kunnen nog veel meer andere dieren zien.
Maar die verhalen lezen jullie maandag wel.
Rond 12uur ben ik naar huis gegaan.
Morgen is er een heel groot feest in Suriname! De Surinaamse Onafhankelijkheidsdag. Overal is morgen dus feest in de stad!!
25 November 2008 - 16:45
Hello:
vickybaby20@yahoo.com
Hallo.
Mein Name ist Vicky möchte ich Ihr Profil heute an (my.giovani.it) und ich liebe es Ich denke, wir können von ihren clcik! Bitte ich werde wie Sie E-Mail an mich zurück durch meine E-Mail somit; (vickybaby20@yahoo.com ) Am recive warten auf Ihre schöne Antwort bald!
Mit freundlichen Grüßen
Vicky! (vickybaby20 auf ya hoo dot com)
Bitte kontaktieren Sie mich durch meine E-Mail-Adresse, so kann ich Ihnen mein Bild und Ihnen sagen, meine Datels haben einen schönen Tag
vickybaby20@yahoo.com
Hello.
My Name is vicky i want to your profile today at (my.giovani.it) and i love it i think we can clcik from thier!please i will like you to email me back through my email thus;(vickybaby20@yahoo.com) am waiting to recive your lovely reply soonest!
Yours
vicky! (vickybaby20 at ya hoo dot com)
please contact me through my email address so i can give you my picture and tell you my datel have a nice day