De Surinaamse Onafhankelijkheidsdag
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
27 November 2008 | Suriname, Paramaribo
Vandaag is het weer een feestdag in Suriname! De Onafhankelijkheidsdag van Suriname!
Op 25-11-1975 werd Suriname onafhankelijk van Nederland en dat wordt hier elk jaar weer vol op gevierd in Suriname.
Vanmorgen werd ik al om 06:00 wakker.. ik hoorde allemaal kanon schoten. Dat had ook met het feest van vandaag te maken.
Ik wou nog even proberen om te slapen maar dat lukte niet meer dus ben ik er maar uit gegaan.
Ik heb toen nog even van alles op mijn laptop gedaan wat ik nog even moest gaan doen. Ik ben tot 11uur bezig geweest en toen was eindelijk alles af. Helga had al gebeld hoe laat ik kwam dus toen ik klaar was, ben ik gelijk naar Helga en Remco toe gegaan. we hebben nog even een poosje gekletst met elkaar en daarna zijn we met z’n 3en naar het onafhankelijkheidsplein gegaan. Ravina zou eerst ook mee gaan maar ze moest nog van alles doen vandaag dus dat lukte niet meer.
Het was echt super druk in de stad!! Maar wel erg gezellig. er waren veel mensen helemaal in het Surinaams gekleed. En overal bij de weg waren kraampjes. Vooral veel kraampjes met eten en drinken!! De Surinamers hoeven hier echt niet te verhongeren zoals ik ze tot nu toe heb mee gemaakt haha.
Er waren ook veel kraampjes met sieraden en speelgoed. We hebben nog bakabana gekocht en een loempia en we hebben nog even op een bankje gezeten om wat te drinken. Het was echt erg gezellig in de stad!
We kwamen Ivo ook nog tegen en hij is een poosje met ons mee gewandeld.
En Jiska heeft me vanmiddag ook nog gebeld!!!!!!! :) dat vond ik echt leuk!
We hebben nog door de Palmentuin gewandeld en dat stond echt helemaal prop vol met allemaal kraampjes en erg veel mensen! Er kwam nog een bandje spelen en Surinaamse mensen op trommels.
Er was ook een vrouw die een heel schattig aapje mee had genomen haha. dus daar wou iedereen ook even mee op de foto.
Er was ook nog een fotograaf die foto’s ging maken van mensen die in Surinaamse kledendracht wilden. Het leek ons wel heel leuk dus Remco, Helga, Ivo en ik zijn nog op de foto geweest in Surinaamse kledendracht haha.
Toen we er de hele middag hadden rond gelopen, hebben we Chip weer gebeld en hij heeft ons weer naar huis gebracht. (bij Remco en Helga)
We hebben toen nog even wat gedronken met elkaar en de foto’s bekeken.
Ik had een paar zelfgemaakte armbanden om en die vonden ze erg mooi… ik heb toen mijn kralen van thuis opgehaald en toen hebben we met elkaar armbanden en kettingen gemaakt.
Ravina kwam ook nog naar ons toe en ze had vanmiddag iets heel lekkers gemaakt voor ons..
Ik weet niet meer hoe het heet maar het lijkt op een hartige taart… We hebben nog niet geproefd, dat gaan we misschien morgen wel doen.
Mijn ouders hebben vanavond ook nog gebeld, dat was ook leuk om hun weer te spreken!
En daarna ben ik met Ravina, Remco en Helga naar het pannenkoekenrestaurant gegaan. het was daar echt super druk! We moesten voor het eerst erg lang wachten daar op ons eten. Maar we hadden het gezellig dus dat was niet zo erg.
We hebben lekker gegeten vanavond en na het eten heeft Ravina ons weer naar huis gebracht. thuis heb ik nog even mijn verhaal getypt en daarna ben ik gaan slapen.
Morgen moet ik er weer vroeg uit om naar stage te gaan.
26 November 2008 - 09:16
Kimberly:
hihi ziet er weer leuk uit, en Remco heeft zo wel de tijd van z'n leven met alleen maar vrouwen om hem heen hahaha:P
Kusje!(L) -
26 November 2008 - 17:30
Marloes:
hee alexandra..
WEer lekker gefeest daar in suriname?
Zo te zien wel haha!
K kwam je mams gister nog tegen.. Bij het vrijwilligers werk in de vijverhof.. nog ff gepraat over jou! en dat je het nog steeds naar je zin had!
Je komt toch wel weer terug naar nederland he? haha..
xxx mls -
26 November 2008 - 23:04
Edwin:
ziet er weer gezellig uit daar gr edwin