Naar De Ruimte geweest en een Leuke avond - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Naar De Ruimte geweest en een Leuke avond - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Naar De Ruimte geweest en een Leuke avond

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

20 December 2008 | Suriname, Paramaribo

Donderdag 18-12-2008

Vanmorgen ging mijn wekker weer om 06:00 omdat ik weer naar mijn vrijwilligerswerk in de Ruimte ging. Ik heb me gedoucht, aangekleed, ontbeten en daarna ben ik naar de bus gelopen. hij vertrok om 07:30. Maar wat ik steeds erg raar vind is dat er echt niemand naast mij komt zitten…. De hele bus was vol, er moesten zelfs mensen staan maar naast mij was nog steeds een plekje vrij. Zeker omdat ik blank ben… haha. Najaah heb ik wel de ruimte.
Om 08:45 was ik bij mijn werk. Ik ben iedereen weer even gaan groeten en ik heb even met een paar bewoners zitten kletsen en we hebben een spelletje kwartet gedaan. Om 09:45 stond de koffie alweer klaar en een broodje voor mij.
Na de koffie heb ik geholpen om borden te maken voor zaterdag. De Grote rommelmarkt van in de Ruimte. (Grote Boeng kopoe Serie!) Ik ben er lang mee bezig geweest samen met een bewoner. Ze gingen om 12:00 eten maar ik ben nog even door gegaan want dan was heet af. 13:00 was ik klaar en ben ik naar boven gegaan om met de andere collega’s pauze te houden. er stond alweer een bord meet warm eten voor mij klaar. Wat het allemaal was weet ik niet maar het smaakte in ieder geval erg goed. Na het eten ben ik nog even het haar van een meisje proberen in te vlechten maar het is wel heel lastig met dat kroes haar haha. Ik heb nog een spelletje memorie gedaan met de kinderen en om 14:00 ben ik naar de bus gaan lopen want Marisca zou nog even langs komen en ik had om 16:30 een rondleiding door de stad met studenten.
Om 15:30 was ik thuis en ben ik snel onder de douche gegaan, aangekleed en toen Was Marisca er ook al. Ik heb de huur ff betaald en ze heeft me naar het Fort Zeelandia gebracht. De andere studenten kwamen ook al snel en om 16:30 kwam De bekende Cynthia Mc Leod!! Ze is een hele bekende schrijfster. Ze heeft boeken geschreven over de geschiedenis in Suriname. de boeken die ze heeft geschreven zijn:
Die revolutie niet begrepen...
Slavernij en de memorie
De vrije negerin Elisabeth
Tweemaal Mariënburg
Ma Rochelle Passée, Welkom El Dorado
Elisabeth Samson
Hoe duur was de suiker?
Ze gaf vanavond een rondleiding over de geschiedenis in Suriname. We waren met 9 studenten en nog 3 andere mensen. Het was erg interessant! Het duurde 2,5 uur en op den duur had ik het wel weer gezien. Er was een raar figuur die steeds met ons mee liep.. Ik moest er wel om lachen… Hij sprak mensen aan en maakte er ruzie mee en was steeds in zichzelf aan het praten en dan ging hij weer zitten en ging hij op een hele aparte manier een krantje lezen en die kleren die hij aan had…. Echt lachwekkend.
En Ome Jan en Tante Tineke hebben me ook nog gebeld!!!!!! Ik heb er nog een poos mee gepraat en ik vond het erg leuk!
Na de rondleiding gingen we even met elkaar zitten en ze had drinken en koekjes meegenomen. En we zijn met haar op de foto geweest.
Met de hele groep zijn we vanavond uit eten geweest bij de waterkant. Ik had Nasi met kip, bakabana en een Loempia. Het was erg gezellig:)
Na het eten zijn we naar een grote markt gegaan met elkaar. Daar waren mensen met allemaal zelfgemaakte spullen. Erg mooi!! De dingen waren gemaakt van: Kalebassen, kokosnoten, riet, panisch, hout, enz. het was erg mooi allemaal.
Om 22:00 ben ik naar huis gegaan en heb ik nog even mijn verhalen getypt want die moet ik wel bijhouden he haha. Ik heb nog even buiten gerelaxt in de hangmat en ik heb nog even tv gekeken. Het was weer een leuke dag vandaag :) maar wel erg warm.. Maar dat is het hier altijd..

• 19 December 2008 - 10:02

Vanessa:

lieve alexandra
    wat weer een leuke verhaal heb je geschreven
    en die foto,s zijn ook mooi
    tot later
    groetjes van vanessa