Gelukkig nieuw Jaar Allemaal!!!!!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu Gelukkig nieuw Jaar Allemaal!!!!!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

Gelukkig nieuw Jaar Allemaal!!!!!!!

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

02 Januari 2009 | Suriname, Paramaribo

Woensdag 31-12-2008

Vanmorgen had ik mijn wekker om 08:00 gezet omdat ik om 10:00 had afgesproken met een paar studenten. En ik wou nog even rustig aandoen enz. ik ben tenslotte in Suriname hé haha. Ik ben gaan douchen aankleden enz.. en nog even wat kleine dingen die ik nog wou doen.
Om 10:00 stonden Karine en Sidney bij mijn huis met de taxi. we zijn toen naar de Domineestraat gegaan want daar moest een groot spektakel wezen. Daar hadden we ook met Rob, Nicol en Femke afgesproken. Het was erg gezellig daar! allemaal bandjes, vrolijke mensen en vuurwerk. Op een gegeven moment waren er een paar mensen die van die rode knallende matten af gingen steken. Eerst hele kleintjes die maar een paar seconde duurde.. de rode matten werden steeds groter een op het laatst was er echt een mega grote die een paar minuten duurde. Alles stond helemaal onder rook! Dat was wel even heel vervelend. We waren er al voor gewaarschuwd dus ik had even een washandje meegenomen om voor mijn gezicht te houden. Het ging wel 2uur door met die rode knallende matten. Het was wel heel leuk allemaal.
Na een poos kregen we een beetje trek en ben ik met Karine, Rob, Femke en Nicol iets gaan zoeken waar we wat konden eten. Echt alles was zooo mega druk! En bij de McDonald’s stond de rij al buiten… we hebben een poos in de drukte gezocht maar we konden niks vinden. Toen we terug liepen, zagen we eindelijk een zaakje waar je broodjes kan kopen. Dat hebben we toen gedaan en we zijn even op de stoep gaan zitten om het op te eten. En toen ineens ging mijn tel… Mijn lieverd belde mij!!!!!!!! :) ik ben toen snel ergens heen gerend waar wat minder muziek was. Ik vond het heel erg leuk dat hij belde! Maar wel raar om te horen dat jullie al hebben geschaatst hoor in Nederland! haha. Ik loop me hier elke dag rot te zweten in die felle zon. Toen we klaar waren met bellen dacht ik… ojeeey hoe moet ik in die drukte Nicol, Rob, Karine en Femke nou vinden… Ik had helemaal niks gezegd want ik was zo enthousiast toen Danny mij belde, dat ik helemaal was vergeten om te zeggen dat ik even weg ging haha.
Ik zag Nicol en Femke nog zitten, ze waren al ongerust geworden en ze zijn mooi op mij blijven wachten. Dat vond ik wel heel lief van ze!
We waren van plan om weer verder te lopen, maar het begon ineens keihard te plenzen…. We zijn toen gaan schuilen. Het was wel grappig om te zien dat de hele straat ineens leeg was en dat iedereen onder de afdakjes van de winkels ging staan haha.
Na een poosje merkten we dat sommige mensen het wachten zat waren en toen zagen we steeds meer mensen door de regen gaan… ze waren gewoon in de regen aan het dansen die gekken.. toen het minder werd, zijn wij er ook maar weer door gegaan, op zoek naar de anderen. Er waren echt al veel mensen dronken zeg! En al die mannen werden erg vervelend. We zijn weer terug gelopen en we besloten om naar Helga, Martijn en Remco te gaan. Ik ben even gaan overleggen wat we vanavond zouden afspreken enz.. en om 16:00 ben ik naar huis gegaan. In mijn straat waren ze ook echt overal vuurwerk aan het afsteken! Thuis ben ik even gaan luieren in mijn hangmat en ik ben nog even wat andere dingetjes gaan doen. Vanavond ben ik nog even achter mijn laptop gegaan. Ik was op msn en vrienden waren op dat moment allemaal oud en nieuw aan het vieren in mijn huisje. Ze hadden de pc aangezet en de cam aan gedaan. Ik heb iedereen gezien!! En ook met iedereen gepraat!!!!! :) ik vond dat echt zo leuk! na een uurtje ben ik weer van msn af gegaan en ben ik gaan douchen, omkleden en om 20:00 zou Karine met Sidney bij mij zijn. Karine belde om 20:15 dat ze steeds maar geen taxi konden bereiken.. toen ben ik de Tourtonnetaxi gaan bellen en heb ik ze toen opgehaald. we zijn in de stad afgezet.
In de stad was echt echt zooooo mega druk! Er was wel mooie muziek maar we konden helemaal niet dansen want iedereen liep tegen elkaar aan te drukken. We zijn doorgelopen tot we uit de drukte waren. Ik werd toen gebeld door Remco dat ze naar Zus en Zo kwamen.. Daar zijn wij toen heen gelopen. Het zag er echt saai uit want er waren nog helemaal geen mensen. We hebben toen even wat drinken besteld en we zijn e ven gaan zitten kletsen. Er kwam een Nederlandse man bij ons zitten. Hij vertelde ons dat hij in het binnenland woont en hoe dat leven daar is en de grote verschillen met Nederland enz… Dat was erg mooi om te horen. Hoe hij dat vertelde… zou ik niet kunnen. Leven van je eigen verbouwde groente, jagen om vlees te kunnen eten en vissen vangen. En geen toilet, baden in de rivier en leven van het regenwater. Maar wat wel ideaal is, is dat hij helemaal geen vaste lasten die hij moet betalen.
We hebben een poos met hem gekletst en na een poosje kwamen Remco, Helga, Martijn en Raje er ook aan. we zijn met elkaar wat gaan drinken en oliebollen eten. Dat was ook heel gezellig! er kwamen steeds meer Nederlandse studenten. Er was mooie muziek en er was een dansvloer gemaakt. We hadden veel lol met elkaar :) het was 23:59 en we gingen aftellen met elkaar!! en toen het 00:00 was, hebben we elkaar allemaal gelukkig nieuw jaar gewenst en er werd vuurwerk afgestoken. We kregen ook allemaal sterretjes. Ik vond het echt heel leuk allemaal! Daarna zijn we weer verder gaan dansen met elkaar. we hebben de hele nacht veel lol gehad en het is ook erg laat geworden vannacht. Maar dat maakt allemaal niks uit, wij hebben het naar ons zin gehad :)

Ik wens al mijn vrienden, Familie, klasgenoten, collega’s enz. allemaal een heeeeel gelukkig nieuw jaar!! De beste wensen en dat iedereen gezond mag blijven!!!!!!!!!

• 01 Januari 2009 - 16:34

Kimberly:

Jij ook een heel erg gelukkig nieuw jaar meisje, ik had je nog geprobeerd te smsen maar kwam er niet door heen ik heb martijn wel gesmst ik hoop dat hij jullie ook dikke kussen heeft gegeven namens moi!
    spreek je gauw weer lieverd!

Liefs,,!(K)

• 01 Januari 2009 - 19:44

Vanessa:

lieve alexandra
    ik wens je een gelukkig nieuwjaar
    groetjes van vanessa