De 13e dag alweer in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu De 13e dag alweer in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Alexandra Wessels - WaarBenJij.nu

De 13e dag alweer in Suriname

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

28 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo

Dinsdag 26-08-2008

Vandaag moesten we er weer vroeg uit voor stage. ik kon er vanmorgen gelukkig wel uitkomen. Ik had alweer zin in de fietstocht naar stage haha. We komen elke morgen echt grappige dingen en mensen tegen. Elke morgen lopen er ook mensen meet een vogeltje in een kooitje… waarom?? Ik zou het niet weten. En die leuke uniformen van mensen zijn ook leuk. En iedereen is heel vrolijk ’s morgens en groeten ons vriendelijk, want we komen nu vaak dezelfde mensen tegen.
Op stage was het weer leuk. Ik heb de kinderen weer lekker schoon en fris in de kleren geholpen. Daarna heb ik geholpen met het ontbijt, bedden soppen en opmaken. En daarna gingen we spelen met de kinderen. Ik heb ook nog een heel gesprek gehad met mijn stage begeleidster. Ik had haar gisteren wat dingen gestuurd via de mail en die hebben we allemaal even besproken. Gelukkig was ze erg tevreden. Dus dat gaat allemaal goed komen met de opdrachten. Er was ook een kindje jarig geworden, dus we hebben nog gezongen en de kinderen hebben nog taart gekregen. Ze waren lekker aan het smeren haha. Dat was dus ook weer even gezellig. Verder was het een gewone stage dag. Toen ik thuis was heb ik me even snel omgekleed, wat gedronken en ben ik even naar het Cyber café gegaan om dingen voor stage uit te printen, dat is vlak bij en heel gemakkelijk daar dus dat scheelt weer. verder heb ik vandaag niet veel beleefd. Het was gewoon een lekker rustig Surinaams dagje.

Vanavond heb ik mijn lieverd gelukkig nog een hele poos gesproken!! Want hij gaat morgen op vakantie naar Schotland. Ja ja… we zijn echte reizigers haha. En mijn ouders gaan morgen op vakantie Naar Spanje.
Toen ik met Danny aan het bellen was op skype, hoorde ik ineens veel geschreeuw en ik hoorde: ALEX! ALEX! Dus ik ging even snel kijken. En ineens zag ik een hele grote leguaan in huis. Hij zat verstopt tussen de wasmachine en hij kon er niet weg. Ik schrok ook wel even zeg! Ik had Danny mee genomen op de laptop haha. Ik had de cam aan en hij kon alles mee genieten en hij was maar aan het lachen haha. Later ging ik weer terug naar mijn kamer want ik kon hem toch niet weghalen. Inge en Cynthia hadden de buurman al opgehaald haha en toen heeft hij geholpen om de leguaan weg te halen en dat was ook gelukt. En deze leguaan had ook nog kleintjes in de buik. Daarna kon ik weer mooi verder skypen met Danny. En toen we klaar waren met skypen, hadden Inge en Cynthia al gekookt haha dus dat was lekker makkelijk. We aten aardappels (ZONDER JUS HAHA) een hamburger en gemengde groente. Het smaakte weer erg lekker en het was ook nog eens heel gezond. Na het eten ben ik met Inge in de hangmat gaan liggen kletsen en ineens was het alweer 21:30 dus gingen we maar naar binnen om onze verhalen te typen. En om 22:00 maar weer op bed omdat we morgen weer naar stage moeten.

• 27 Augustus 2008 - 06:17

Danny:

Heyz schatje,

Ik heb wat voor jullie gevonden:

Zelf jus maken; bij aardappels en groente
    voor 4 personen; kooktijd 5-10min

Ingredienten

0,5 liter water; koud!
    Flink wat vloeibare boter; niet bruin bakken !!!
    Flink wat tarwemeel (4-5 eetlepels)
    1 teen knoflook
    1 theelepel sambal oelek
    2 Eetlepels Ketchup
    2-3 Eetlepels Ketjap
    Peper en zout
    2-4 scheppen rietsuiker
    1 eetlepel Arrow Root: verdikker voor sauzen en soepen
    (te koop bij natuurwinkels of reformzaak)

-------------------------

Bedek de bodem van een steelpan voor de helft met boter.
    Laat de boter iets smelten op een laag pitje (niet bruin!)
    Voeg de bloem toe en roer het door de boter heen (niet droog!)
    Doe achtereenvolgens de sambal, uitgeperste teen knoflook, de ketchup, peper, zout en de ketjap in de roe.
    Roer de roe tot een egaal papje door
    Voeg 1 groot glas koud water toe
    Voeg 1 eetlepel Arrow Root (Pijlwortelpoeder) toe
    Voeg de suiker toe op smaak
    Al roerend zachtjes koken totdat het dikker wordt
    Als het te dik wordt, voeg je roerend wat water toe

Als het goed is, krijg je een pittige, lekkere jus of saus (arrow root toevoeging) met een zoetige smaak. Lekker bij aardappelgerechten, groentes, rijst of over vleesvervangers.

Eet smakelijk!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Haha.

Hele dikke kus.

Mis je!

• 27 Augustus 2008 - 14:30

Djura:

die mannen met vogeltjes in de kooien doen mee aan wedstrijden! dat is op een plein hier ergens in paramaribo en het vogeltje dat het mooiste kan zingen krijgt 5000 srd! grappig he? bedankt voor je mailadres, ik mail je vanavond even oke?

groetjes!!

• 27 Augustus 2008 - 16:18

Danny Riekele Bas:

heyz schatje. De groeten vanaf de boot naar schotland! X van ons

• 27 Augustus 2008 - 16:28

Suzanne:

hey meid

zo te horen heb jij het wel naar je zin in suriname. wij hadden vandaag ons eerste schooldag weer bah maar wel leuk om iedereen te zien maar wel appart dat jullie er niet zijn. marjan zou vanmiddag jus opsturen volgens mij dus dan is de jus onderweg hahahahahahah
    maar de lessen van ig waren wel leuk en het rekenen ook. stage gaat goed hier. maar ik ga weer je hoort nog van mij

liefs suzanne en groetjes aan cyn

kus